12 Ağustos 2012 05:39

Sendikal bürokrasiye karşı birleştiler

İZMİR Sendikalar Birliği, Tez Koop-İş Sendikası’nın İzmir 1 ve 2 No’lu Şubelerinin genel merkez tarafından kapatılmasına, “Sendikal bürokrasi yenilecek” diyerek tepki gösterdi. İşçilerin ve pek çok sendika yöneticisinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında, “Atanmış değil seçilmiş sen

Sendikal bürokrasiye karşı birleştiler
Paylaş

İŞÇİNİN İRADESİNİ TANIYIN

İzmir Sendikalar Birliği adına konuşan Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse, sendikal bürokrasinin herkesin sorunu olduğunu ifade ederek, “Bu sorunun üstesinden birleşerek gelebiliriz” dedi. Köse’nin konuşmasının ardından farklı işyerlerinde çalışan işçiler de söz aldı. Migros’ta çalışan Güldane Sakarya, işçinin iradesi ile seçilen sendika yöneticilerinin görevden alınmasına karşı çıktıklarını belirterek genel merkez yöneticileri “Bizim irademize dokunmayın” diye seslendi. Tansaş işçisi Mert Özen, İzmir 2 No’lu şubenin gelir bahanesiyle kapatıldığını ifade ederek, “Şubemizin 3000’e yakın üyesi ve 8 şubenin toplam gelirinden daha fazla geliri var” dedi. Torbalı Kipa çalışanı Veysel Altıncı ise, seçme ve seçilme haklarını kullanmak istediklerini söyledi. Altıncı, “Kipa örgütlenmesi sürecinde, işveren tarafından işçi liderleri sürgüne uğrarken, işten çıkarılırken, mağazaları değişirken biz ne işverene ne de sessiz kalan sendika ağalarına karşı susmayacağız. Sendikaların gerçek sahibi olan işçiler olarak buradayız. İrademize darbe koyan bu anlayışı yıkana ve şubemizi geri alana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)


PATRONUN YAPMADIĞINI MERKEZ YAPTI

Bir diğer Tansaş işçisi Türkan Mirhanoğlu, “Ne yazık ki bu gün işten atılan, maaşları ödenmeyen ya da sendikalı olduğu için işinden olan işçilerin haklarını korumak için burada değiliz. İktidarın ya da onun uzantısı olan yöneticilerinin saldırılarını protesto etmek için de toplanmış değiliz. Bizler, bu zalim patronların ve baskıcı iktidarın yapmadığını yapan, genel merkezi protesto etmek için buradayız” diye konuştu. Tez Koop-İş sendikasının genel merkezinin, Türk-İş içinde sendikal bürokrasiye karşı oluşturulmuş olan Sendikal Güç Birliği Platformu içinde yer aldığını hatırlatan Mirhanoğlu, şunları söyledi: “Ama kendi sendikamız içinde yer alan yanlışlıklara karşı çıktığımızda bizleri yok etmeye çalışıyorlar. Demokrasiyi özümseyemeyenler, kendi içinde demokrasiyi yaşatamazlar.”

ÖNCEKİ HABER

Krizin etkisi yayılıyor

SONRAKİ HABER

Teksim’de direniş kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...