05 Ocak 2018 16:05

Elazığ Cezaevi'nde açlık grevi: Can kaybı riski var

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde 10 kadın tutuklunun açlık grevinde olduğunu belirten HDP'li Aycan İrmez, Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasını istedi.

Paylaş

Elazığ T Tipi Cezaevi’nde 10 kadın tutuklunun açlık grevine devam ettiğini belirten HDP Milletvekili Aycan İrmez, hak ihlallerinin giderilmesi için Meclis Araştırması başlatılmasını talep etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Elazığ T Tipi Cezaevi’nde 58 gündür açlık grevinde olan kadın tutukluların durumunu Meclis gündemine taşıdı. “Açlık grevine giren kadın tutuklu ve hükümlülerinin sağlık durumlarının kötüye gittiği, kilo kaybından kaynaklı olarak yaşamsal fonksiyonlarının zayıfladığı ve ciddi sağlık sorunlarının başladığı biliniyor.” diyen İrmez, şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde bulunan tutuklu haklarını sağlamada sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir.

Mahpusların sağlığı ve güvenliği ile ilgili kamuoyu tedirgin olduğu halde Adalet Bakanlığı tarafından henüz tatmin edici hiçbir açıklama yapılmamış olması kaygılarımızı artırıyor. Can kaybı ve kalıcı sağlık sorunlarının oluşma riski var. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin tespit edilmesi ve süregelen açlık grevi eylemcilerinin talepleri ile ilgili adalet bakanlığının mahpuslar ile diyaloğa geçmesi ve sorunların müzakere edilerek çözülebilmesi için acilen bir araştırma komisyonunun kurulması hayati derecede önem arz ediyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Özer: KHK’ler yasal olabilir ama meşruiyeti yok

SONRAKİ HABER

Tek tip kıyafet giydirilen Yıldırım, işkenceyi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...