05 Ocak 2018 14:10

İzmir Büyükşehir'den işçilere feragatname dayatması

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlığın yazısına rağmen şirket işçilerinden form doldurmalarını istiyor. Genel İş Şubeleri ise kabul etmiyor.

Paylaş

Hükümetin kadro düzenlemesinin ardından belediye şirket işçilerinin sürece dahil edilmemesi için Genel İş Sendikası Genel Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yazışmalarda bulundu. 

Bakanlığın verdiği cevapta "Hali hazırda sermayesinin yarısından fazlasına sahip olunan mali idare şirketlerinde işçi statüsünde istihdam edilen personel kapsam dışı tutulmuştur. Bu nedenle şirketlerde çalışan personel işçi statüsüne geçiş sürecine tabi tutulmayacaktır" ifadeleri yer aldı. 

Bakanlığın yazısına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları aksi yönde hareket ediyor. Bürokratların İZELMAN, İZENERJİ gibi belediye şirketlerinde çalışan işçilerden form doldurmaları istediği öğrenildi. 

AMAÇ KADRO DAVALARI VE TEMİZLİK

Elde edilen bilgilere göre Genel İş Şubelerinin  bekleme çağrılarına rağmen işçiler  baskı kuruluyor. Büyükşehirin şirket kadrosuna geçiş sürecindeki sınav, mülakat ve güvenlik soruşturmalarını 'temizlik' yapma  ve kadro ve ilave tediye davalarından kurtulma yönünde değerlendirmek istediği tahmin ediliyor. 

SENDİKA HEYETİ GÖRÜŞME YAPTI

Aralarında Genel İş Genel Merkez Yöneticileri Cafer Gonca, Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ve şube başkanlarının olduğu sendika heyeti büyükşehir bürokratları ile görüşerek uygulamadan vazgeçmesi istenildi ancak buna rağmen bürokratlar geri adım atmadı. Yönetimin uygulamadan vazgeçmemesi durumunda Genel İş Şubelerinin eylem yapması bekleniyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Elif Çongur: Sen büyüksün Yaşar Usta, sen

SONRAKİ HABER

Bursa Adliyesi boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...