05 Ocak 2018 10:47

Tarsus'ta sağanak, sebze üreticisini vurdu

Mersin'in Tarsus ilçesinde yağmur suları seraları olumsuz etkiledi, hasat bekleyen sebzeler zarar gördü.

Paylaş

Tolunay DUMAN

Mersin'de etkili olan yağmur, Tarsus ilçesine örtü altı sebze üretim yapan çiftçiyi vurdu. Yağmur suları seraları etkisi altına alırken, hasat bekleyen sebzeye de zarar verdi.

Özel Bahşiş Mahallesi’nde sağanağın ilk gününde yağmur suları binlerce dönümlük arazide seralarda ekili sebzelere zarar verdi. Yağmur suyu yetersiz kalan motopomplar nedeniyle tahliye edilmezken çiftçiler yetkililerden yardım istedi. Kendisi gibi bölgedeki birçok çiftçinin yağmur nedeni ile mağdur olduğunu belirten 2 çocuk babası Hüseyin Özer, “Biz yine bittik. Yağmurun ilk günü olmasına rağmen dizime kadar yükselen sular yarın seralarımızı tamamen kaplayacak. Ekili tüm ürünler heder oldu. Bölgede sadece 3 motopomp var. Onlar da bu suları çekmeye yetmiyor. Söz verilen ama bir türlü devreye girmeyen motopomplar nedeniyle seralar yine sular altında kaldı. Biz bittik, ürünlerimiz yine heba oldu. Yetkililer artık sesimizi duysun” dedi.

‘ÇİFTÇİ GIRTLAĞA KADAR BORÇLU’

Her sağanakta ekili alanlarını yağmur sularının bastığını ifade eden Özer, şöyle dedi: “Çiftçi gırtlağa kadar borçlu. Ben nasıl evimi geçindireceğim, 150 bin lira borcum var. Geçen yıl da aynı bu şekilde seraları sel aldı. Bu ürünlerin işi bitti. Güneş vurduğu an bu ürünlerin hepsi solacak. Seraların içindeki ürünler, bitmiş durumda kimse bunları toplamaya da gelmez. İşçiye yüz lira versen bile gelmez. Sabaha kadar suların yükselmesi ile bu ürünler hep suda kaybolacak.”

Seraları sular altından kalan diğer çiftçiler ise kendi imkanlarıyla iş makinelerinin yardımı ile suları derelere vermek için gayret gösterirken yetkililerden motopomp sorununa bir an önce el atmalarını istedi.

TARIM İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARINI SU BASTI

Öte yandan Özelbahşiş ve Şahin Mahallelerinde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren tarım işçileri, yağış nedeni ile oluşan baskınlar yüzünden zor anlar yaşadı. İhbar üzerine bölgeye gönderilen belediyeye ait otobüslerle tarım işçileri, korunaklı bir yere taşındı. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: İçişleri Bakanı da hukukun dışında değil

SONRAKİ HABER

Manisa kuaförleri evlendirilen çocukların saçını yapmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...