05 Ocak 2018 10:37

Yıldırım: İçişleri Bakanı da hukukun dışında değil

Başbakan Binali Yıldırım, Süleyman Soylu'nun açıklamaları için 'İçişleri Bakanı da olsan hukukun dışında değilsin' dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepki çeken açıklamalarını da değerlendiren Yıldırım, “Açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. İster İçişleri Bakanı, ister Başbakan, ister sade vatandaş olsun hiç kimse hukukun üstünde değildir” dedi. 

‘SOYLU’NUN AÇIKLAMA TARZI YANLIŞ ANLAMALARA MAHAL VERMİŞ OLABİLİR’ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polise verdiği “Ayağını kır, suçu bana at” talimatıyla ilgili olarak Binali Yıldırım, “Bakanımızın tabii son zamanlarda özellikle genç yavrularımıza yönelik uyuşturucu bağımlılığı konusunda gelinen noktayı dikkate çekmek için bir kendince bir üslupla bunu kamuoyu gündemine taşımasıdır. Yanlış anlamaya müsait şeyler olabilir ama bilinmelidir ki bu işin ne kadar alçakça iş olduğunu, çocuklarımızı zehirleyenlerin hiçbir müsamaha göstermeden en şiddetli şekilde üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Bu amaçla yaptığı açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Bunu açıkça söyleyeyim, ister İçişleri Bakanı, ister Başbakan,  ister sade vatandaş olsun hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını verecektir” dedi. 

HAZİNEDAR’IN GÖREVDEN ALINMASI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınmasıyla ilgili konuşan Binali Yıldırım, “Kamu görevini düzgün yapana kimse bir şey yapamaz ama adam kayıran, haksızlık yapana da izin verilemez. Müfettişler gerekli denetimleri yaparlar yanlış bir iş varsa gereği yapılır. Daha ileri gidilmişse mahkemeler vardır. Daha önce de benzer işlemler yapılmıştır. Bundan sonra da gerekirse yapılabilir. Ama umut ederiz ki seçilenler iki seçim arasında kendilerine oy verenleri hayal kırıklığına uğratmazlar” değerlendirmesinde bulundu. 

‘EVLİLİKLE İLGİLİ DEĞİL ERGENLİK ÇAĞLARIYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME OLARAK ELE ALMAK LAZIM’

Diyanet’in tartışmaya neden olan çocuk yaşta evlilik ile ilgili açıklamasına da değinen Binali Yıldırım, “Ergenlik ayrı bir iştir. Ama 18 yaşına gelenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasa dışıdır. Ayrıca büyük mağduriyetlere neden olmaktadır. Bugün küçük yaşta evlenmiş, aileleri bölünmüş, kocası-eşi hapiste olan binlerce insan vardır. Bu bilgisizlikten, o yaşların verdiği heyecandan kaynaklanan bir durumdur. Biz bunu geçtiğimiz aylarda bir yasayla bu mağduriyetleri gidermeye çalıştık, kendimizi iyi ifade edemediğimiz için mağduriyetler devam ediyor. Küçük yaşta evlilikler hoş görülemez, yasal olarak da suçtur. Diyanetin söz konusu neyse, evlilikle ilgili değil ergenlik çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım. Ama evlilikle ilgili konu medeni kanunda açıkça tanımlanmıştır. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli değildir, zorlamadır.” (HABER MERKEZİ)

 {{342510}}

ÖNCEKİ HABER

Johan Elmander futbolu bıraktığını açıkladı

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta sağanak, sebze üreticisini vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...