05 Ocak 2018 05:22

Kuzey Amerika'yı soğuk vurdu: Gökten iguana yağıyor!

Kuzey Amerika'da soğuklar hayvanları da vurdu. Florida'da soğuğa beklemedikleri bir anda yakalanan iguanalar ağaçlardan düşüyor!

Paylaş

ABD’nin doğusu dondurucu soğuklar, sert rüzgarlar ve karla boğuşurken ülkenin en güney ucundaki Florida da alışılmadık havalardan nasibini alıyor.

The Guardian'ın haberine göre ülkenin güneydoğusunda yer alan ve sıcak iklimiyle bilinen Florida’da soğuklar, iguanaların çok sevdikleri ağaçlarda tutunamamasına neden oluyor. Havaların çok soğuması nedeniyle soğukkanlı kertenkeleler aniden vücut sistemlerini kapatıyor. Bu da onların yüksek meskenlerinden düşüvermesine neden oluyor. Uzmanlar ise uyarıyor: Evinizin bahçesinde hareketsiz yatan bir iguana görürseniz öldü sanmayın. Vücut ısıları normale döndüğünde yeniden canlanacaklar!

41 KAPLUMBAĞA KURTARILDI

Soğuk hava dalgasıyla baş etmeye çalışan tek canlı iguana değil. Teksas’ta Meksika Körfezi kıyılarında deniz kaplumbağaları soğuklar sebebiyle su yüzüne çıkmak zorunda kalıyor. Bu da onu avcılara karşı korunmasız hale getiriyor. Yetkililer, hafta içerisinde 41 kaplumbağayı kurtardıklarını açıkladı.

PENGUENLER BİLE MAĞDUR!

Kuzeydoğudaki Massachussets eyaletinde 3 sapanbalığı soğuk sebebiyle karaya vurdu.

Kuzey Amerika’da soğuğa dayanıklılığıyla bilinen hayvanlar dahi zor anlar yaşıyor. Kanada’daki Calgary Hayvanat Bahçesi, pazar günü yaptığı açıklamada –13’ü bulan soğuklar sebebiyle Antarktikalı kral penguenlerin kapalı alana taşınacağını duyurdu. Aynı zamanda bir grup kızakçı, 2 metrelik kara gömülmüş bir Kanada geyiği buldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta işçi servisi devrildi: 15 yaralı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Hazinedar yorumu: Demek ki su kaçağı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa