'Pembe otobüs' imzası: Toplayanlar da erkek atanlar da...

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi isimli grup kadınlara özel 'pembe otobüs' isteği ile kentin 7 ayrı noktasında imza kampanyası başlattı.

05 Ocak 2018 04:24
Paylaş

Van’da "Sivil Dayanışma İnisiyatifi" adı altında bir araya gelen bir grup erkek, "Kadınlar için pembe otobüs" talebiyle imza kampanyası başlatı. Bu kampanya sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi tarafından Beşyol Meydanı Dabbağoğlu Parkı olmak üzere kentin 7 ayrı noktasına kurduğu stantlarla, kadınlara özel ’Pembe otobüs istiyoruz’ imza kampanyası başlatıldı. Stantlarda, bir günde 16.000 yakın imza toplanırken, erkeklerin katılımının da yüksek olduğu gözlemlendi.

Pembe Otobüs
Foto: DHA

İmza kampanyasına destek verenler, böyle bir uygulamanın Van için çok iyi olacağını iddia ederek, kadınların ayrı otobüslerle seyahat etmeleri ile ilgili başlatılan kampanyayı da desteklediklerini söylediler. Kampanyayı yürüten Van Sivil Dayanışma İnsitayitifi üyesi Kadri Elvan, ulaşımda yaşanan zorluğun ve sıkıntının ceremesini yaşlıların, çocukların ve kadınların çektiğini söyledi.

Sevda Karaca yazdı: ‘Ama kadınlar da pembe otobüs istiyor'culara bir çift söz

KADINLARDAN TALEP YOK

Van’ın birçok noktasına kurulan stantlarla yürütülen imza kampanyasına çoğunlukla erkeklerin destek vermesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)

Nuray Sancar'ın "Kadınlara pembe şiddet" yazısına erişmek için tıklayınız

{{335560}} 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ayşe öğretmenin ceza infazı ertelendi

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 5 Ocak 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...