05 Ocak 2018 04:11

Ayşe öğretmenin ceza infazı ertelendi

'Çocuklar ölmesin' dediği için hapis cezası kesinleşen öğretmen Ayşe Çelik’in cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

Paylaş

Diyarbakır’dan geçtiğimiz yıl telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Öğretmen Ayşe Çelik’in cezasının infazı 20 Nisan 2018 tarihine ertelendi.

Kamuoyunda 'Ayşe öğretmen' olarak bilinen Ayşe Çelik'in avukatı Mahsuni Karaman, cezanın infazının müraacat üzerine 20 Nisan 2018'e ertelendiğini duyurdu.

Karaman konuyla ilgili Twitter'dan, "Beyaz Show’a bağlanarak “çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” dediği için 1 yıl 3 aylık hapis cezası alan ve cezası kesinleşen Ayşe öğretmenin bu cezasının infazı, müracaatımız üzerine, doğum nedeniyle 20 Nisan 2018 tarihine kadar ertelendi" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün canlı yayınlanan programına telefonla katılarak Diyarbakır’dan aradığını ve Ayşe Çelik adında bir öğretmen olduğunu belirten konuk şunları söylemişti: “Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” 

Öğretmenin sözlerinin ardından, hassasiyeti için kendisine teşekkür eden Öztürk, “Elimizden geldiğince biz de duyurmaya gayret ediyoruz, emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kez daha bize ders oldu. Daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Oradaki insanlara selam olsun” demişti. Daha sonra bir açıklama yapan Öztürk, Ayşe Öğretmen’in sözleri nedeniyle özür dilemişti: Daha sonra hem Çelik, hem de programın sunucusu Beyaz ve program sorumlusu hakkında ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Mahkemede tanık olarak dinlenen program sunucusu Beyazıt Öztürk ifadesinde "o anda ne yaptığımın farkında değildim" diyerek özür dilemişti.

AYŞE ÖĞRETMENE DESTEK YAĞMIŞTI

Ayşe Çelik'e destek olmak için Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplanarak aynı açıklamayı yapan ve kendilerini "ihbar eden" 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazar ise Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada beraat etti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çankırı'da polislerden gençlere ‘palyaço’ dayağı

SONRAKİ HABER

'Pembe otobüs' imzası: Toplayanlar da erkek atanlar da...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...