05 Ocak 2018 03:57

Çankırı'da polislerden gençlere ‘palyaço’ dayağı

Çankırı’da uzun saçları nedeniyle polis tarafından 'Palyaçolar' diye lakap takılıp gözaltına alınan gençlerin dövülmesi şehirde tepkiyle karşılandı.

Paylaş

İzmir'de çalışan ve yılbaşı tatili nedeniyle memleketi Çankırı'ya giden Selim Akdoğan, arkadaşları ile şehir merkezinde gezdiği sırada polisler tarafından 'Palyaçolar' şeklinde durdurularak darbedildi.

Sözcü'de yer alan haberde, polislerin Akdoğan ve arkadaşlarına ‘'Palyaçolar gelin buraya, bu saçınız başınız ne lan' şeklinde hakarete maruz kaldık. Aramızda tartışma çıkınca kardeşim Yavuz ve arkadaşlarım Ali Salih Metin, Burçin Dombaz ile birlikte bizi gözaltına aldılar'' dediklerini aktardı.

'TERS KELEPÇE İLE GÖZALTINA ALINDIK, 10 POLİSİN ŞİDDETİNE MARUZ KALDIK'

Akdoğan, şöyle devam etti:

“Polisler beni, ağabeyimi ve iki arkadaşımızı ters kelepçe vurup Asayiş Şube'ye götürdü. Emniyette en az 10 polisin şiddetine maruz kaldık. Merdivenlerden başlayarak 4. kata kadar dayak yedik. Burnum kırıldı. Koridorda saçlarımdan sürükleyip yumruk attılar ve suratıma tekme vurdular, copladılar. Burçin'in kafasında çatlak, ağabeyim Yavuz'un sırtında morluklar var. Ali de şiddete uğradı. Tek suçumuz polisin bizim uzun saçımızı beğenmemesi. Sonra da şiddete kılıf bulmak için bizim Cumhurbaşkanına küfür ettiğimizi öne sürdüler. Aksine emniyette bize ve ailemize galiz küfürler edildi. Darp raporu aldık, şikayetçi olduk."

'Palyaço dayağı' sonrası Çankırı Valiliği, polisler hakkında soruşturma başlattı. Selim Akdoğan kendilerini emniyette döven polislerin alkollü olduklarını da iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hugo Boss’a çalışan fabrikada kadın işçilere köle düzeni!

SONRAKİ HABER

Ayşe öğretmenin ceza infazı ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...