04 Ocak 2018 20:31

Gazeteci Alayumat: Tek tipe direnceğiz, sesimize ses verin

Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Erdoğan Alayumat tek tip elbisenin dayatıldığını belirterek ‘Direneceğiz, sesimize ses verin’ çağrısı yaptı.

Paylaş

Samsun Bafra T Tipi Cezaevi'nde bulunan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, “Tek tip kıyafet dayatılmaya çalışıyor. Bu yüzden kapalı görüşe çıkmama kararı aldık. Bu diretme şiddet boyutuna da çıkabilir” diyerek kamuoyuna “Sesimize ses verin” çağrısında bulundu.
 
Haberleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı. Ekim ayında Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Alayumat, ailesi ile yaptığı görüşmede, cezaevlerine ilişkin haber barındıran gazetelerin kendilerine verilmediğini belirtti. 
 
Uygulamalarla dışarıyla ilişkilerinin kesilmeye çalışıldığını belirten Alayumat, “Gazetelere, insan hakları kurumlarına ve konsolosluklara cezaevinde genel durumdan dolayı mektup gönderme isteklerimiz geri çevriliyor. Tek tip kıyafet uygulaması bizlere dayatılmaya çalışıyor. Bu yüzden bizler kapalı görüşe çıkmama kararı aldık. Bu diretme şiddet boyutuna da çıkabilir. Gün geçtikçe baskılar artacak ve bizler de direneceğiz” dedi. 
 
Tutuklulara yönelik fiziki ve psikolojik saldırıların arttığına dikkat çeken Alayumat, “Hiç bir sosyal hakkımız verilmiyor ve tüm haklarımız ellerimizden alınmış durumda. Cezaevinde hem psikolojik hem de fiziksel saldırılar arttı” diye ifade etti. 
 
Kamuoyuna çağrı yapan Alayumat, “Bizim sesimize ses versinler ve mücadelemize destek versinler" dedi. (Adana/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İran, ABD'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti

SONRAKİ HABER

AB'den ABD'nin Küba yaptırımlarına eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...