04 Ocak 2018 19:29

İran protestosuna saldırı: En az 7 gözaltı

İran'da yapılan protestolara destek vermek için İran Konsolosluğu'na siyah çelenk bırakmak isteyen EHP üyeleri darbedilerek gözaltına alındı. 

Paylaş

İran'da yapılan protestolara destek vermek ve İran Devleti'nin politikalarına tepki göstermek amacıyla İran Konsolosluğu'na siyah çelenk bırakmak isteyen EHP üyeleri darbedilerek gözaltına alındı. 

Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyeleri İran’da süren halk protestolarına destek ve devletin baskıcı politikalarını protesto etmek amacıyla İstanbul’daki İran Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması düzenlenmek istedi ancak polis izin vermedi. Cağaloğlu’nda bulunan konsolosluk binası önünde bir araya gelen EHP üyelerine polis "Burada her türlü eylem ve etkinlik yasak. İran’ı protesto edebilirsiniz ama burada değil 200 metre ileride yapmanıza izin veriyoruz" diyerek açıklamaya izin vermedi. EHP üyeleri de, basın açıklamasının anayasal hak olduğunu ifade ederek, İran Devleti'ne tepkilerini konsolosluk binası önünde açıklama yapıp ardından siyah çelenk bırakarak dile getirmek istediklerini söyledi. 
 
Eylemlerini gerçekleştirmek isteyen grup, polis tarafından darbedilerek gözaltına alındı. EHP üyelerinin polis aracının içinde de darbedildiği görülürken, en az 7 kişi gözaltına alındı. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nobel ödüllü İranlı hukukçu Ebadi'den protestoculara destek

SONRAKİ HABER

Hadise'den RTÜK'e tepki: Ahlaksızlık sizin kafanızda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...