04 Ocak 2018 10:43

İngiltere’de Hulus İbrahim’e vefa günü

Kıbrıs'ta Türk ve Rumların ortak sendikası PEO'nun başkan yardımcısıyken Londra'ya sürgün edilen Hulus İbrahim için 'vefa günü' düzenleniyor.

Paylaş

Kıbrıs’ta sendika lideriyken 1958’de Londra’ya gelmek zorunda kalan Hulus İbrahim için dostları “Vefa Günü” düzenliyor.

Kıbrıslı Sanatçılar Platformu (UK), Haringey Kıbrıs Toplumu Merkezi, Hackney Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Demokrasi Derneği, AKEL (UK), Türk Kıbrıs Toplumu Dernegi ve CTP’nin (UK) ortaklaşa düzenlediği gün için “Kıbrıs emekçilerinin emek, barış ve özgürlük mücadelesi neferi Hulus İbrahim ile buluşuyoruz” denildi.

Hulus İbrahim ve ailesinin de katılacağı etkinlik 6 Ocak Cumartesi günü 15.00-18.00 saatleri arasında “630 Green Lanes Haringey N8 0SD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde olacak.

Gazeteci Faruk Eskioğlu, Hulus İbrahim’in Londra’ya Namık Kemal’den sonra sürgün gelen en önemli siyasi figür olduğunu belirterek, “Hulus abinin sol yanındaki cevahir hiçbir zaman kararmadı. Aklın ve mantığın eninde sonunda sosyalizmi iktidara getireceği konusunda hiçbir zaman şüpheye düşmedi.  Onun onuruna düzenlenen bu geceye bütün sosyalistleri çağırıyorum” dedi.

HULUS İBRAHİM KİMDİR?

Kıbrıs’ın güneyindeki Leymasol’un Silifke köyünde 7 kardeşin en küçüğü olarak 1931’de dünyaya geldi. Genç yaşta işçi temsilcisi olan İbrahim, Türk ve Rumların ortak sendikası PEO’nun başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Ada’da 1950’lerin ikinci yarısında sendikacılara yönelik suikastlar başlayınca 1958’de Londra’ya gelmek zorunda kaldı.

Londra’da da sosyalizm mücadelesine devam eden İbrahim, ancak 1989’da doğduğu topraklara dönebildi. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere’de McDonald’s işçileri tarihi bir zafer kazandı

SONRAKİ HABER

4 barış imzacısı akademisyen daha hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...