KODA, yeni döneme dair öneriler aldı

Kocaeli Dayanışma Akademisi, düzenlediği çalıştay ile bahar dönemiyle başlayacak olan ‘Hayat Bilgisi Okulu’ için katılımcılardan öneriler aldı. 

04 Ocak 2018 08:46
Paylaş

KHK ile Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen 19 barış imzacısı akademisyenin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi (KODA) yoluna ‘Hayat Bilgisi Okulu’ ile devam edecek. 

Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde düzenlenen çalıştaya şehrin geniş bir kesimi katılırken, katılımcılar salona sığmadı. Çalıştay öncesi konuşan KODA Üyesi Yücel Demirer, Hayat Bilgisi Okulunun bir araştırma merkezi olarak 21 Aralık 2017 tarihi itibariyle ‘Kocaeli Dayanışma ve Araştırma Derneği’ adıyla resmiyete kavuştuğunu belirterek sözlerine başladı. Bu okulun bir ihtiyacı karşılamaya dönük ortaya çıktığını belirten Demirer, “Bu bir ‘mantık evliliği’ değil aslında, bir aşk çocuğu. Öğrencilerimizden ve kentten gelen taleplerle yapmaya başladığımız etkinliklerin devamı niteliğinde. Devlet dışı, piyasa dışı, akıntıya karşı bir eğitim merkezi kurma ihtiyacı ortada. Üniversite ortamı artık farklı bir yer. Bunlara karşılık olarak nasıl bir cevap vereceğimizi düşünürken bu tür ortamları destekleyen bir Avrupa Komisyonu çağrısından haberdar olduk ve Haziran 2017 gibi başvurumuzu yaptık. Bu başvurumuz olumlu neticelendi. Bu binanın hemen alt katındaki yerde Şubat 2018’de Hayat Bilgisi Okulu faaliyetlerimize başlayacağız” dedi. 

‘ÜÇ TEMEL HEDEF KİTLEMİZ VAR’

İşçilerin, emeklilerin, farklı yaş gruplarının takip edeceği dersler açmak istediklerini belirten Demirer, temel hedeflerinden şöyle bahsetti: “3 temel hedef kitlemiz var; Kocaeli’de yaşayan demokrat kesimlerin ihtiyaçlarına cevap vermek istiyoruz.Atıldığımız güne kadar Kocaeli Üniversitesi’nde ders vermekte olduğumuz üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelmek istiyoruz. Durum ne olursa olsun 10-20 yıl sonra bizim bulunduğumuz kadrolara gelecek, eleştirel düşünceye sahip insanları yetiştirmek de bizim görevlerimiz arasında.Bunlar niyetlerimiz ve bunlar için elimizden geleni yapıyoruz. Ne kadarını başaracağımızı hayat gösterecek” ifadelerini kullandı. 

Çalıştayda 34 kişi söz alarak öneri ve taleplerini dile getirdi. Kişisel görüşlerin yanı sıra CHP, HDP, EMEP, ÖDP, TKP, SYKP, Halkevleri, Kaldıraç, DİSK, KESK, TMMOB, Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Emeği Kolektifi, Emek Gençliği ve FKF temsilcileri de çalıştaya önerilerini sundu. 

Kocaeli Dayanışma ve Araştırma Derneği, Şubat sonuna doğru yapılan bu çalıştaydan çıkan öneri ve talepleri de dikkate alarak derslerine başlayacak. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

2017’de Türkiye’de en çok izlenen 10 film

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili İdris Baluken'e 16 yıl 8 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...