04 Ocak 2018 08:08

Norveç, 'Yemen' gerekçesiyle BAE'ye silah satışını durdurdu

Norveç, Yemen'e karşı askeri harekatta ve ambargoda aktif rol alan Birleşik Arap Emirlikleri'ne silah satışını durdurdu.

Paylaş

Norveç, Yemen’e karşı Suudi Arabistan’ın öncülüğünde 2015’ten bu yana devam eden hava saldırıları ve ambargo sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) silah satışını durdurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen’e karşı ambargoda aktif bir rol oynuyor.

Norveç Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre BAE’ye silah satışı geçici olarak durduruldu ve yeni lisans verilmeyeceği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Eriksen Soreide, Yemen'deki insani krizle ilgili ciddi endişe duyduklarını söyledi. Soreide, kararın 19 Aralık'ta alındığını ancak yeni duyurulduğunu aktardı.

Norveç’in BAE’ye silah satışı 2016’da 5 milyon dolardan 9.7 milyon dolara yükselmişti.

Sputnik’in yansıttığı bilgiye göre Verdens Gang adlı Norveç gazetesi, Husilerin yayımladığı ve ABD'ye ait bir denizaltıyı ele geçirdiklerini iddia ettiği bir videoyu internet sitesinde paylaşmış, aracın Norveçli Kongsberg şirketi tarafından üretilen REMUS 600 Müstakil Sualtı Aracı olduğunu yazmıştı.

EN AZ 13 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Yemen'deki savaşta Mart 2015'ten bu yana 13 binin üzerinde sivil hayatını kaybetti. Savaş nedeniyle milyonlarca kişinin yerinden oldu.

Yemen'deki 27.6 milyonluk nüfusun yüzde 75'i hayatlarını devam ettirebilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Ülkede 17 milyon insanın güvenli su ve gıdaya erişimi bulunmuyor. Sağlık kurumlarının çoğunluğunun hizmet veremediği ülkede, tıbbi personel aylardır maaşlarını alamıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ŞPO: Mahkeme kararları İzmir'in geleceği için fırsat

SONRAKİ HABER

İşçilerin tüm yaşamı didik didik edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...