04 Ocak 2018 05:18

Hizbullah Lideri Nasrallah: Trump, İran'da üzülecek

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İran'daki protestoları değerlendirirken 'Endişelenecek bir şey yok. Trump hayal kırıklığına uğrayacak' dedi.

Paylaş

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, İran'da 28 Aralık'tan bu yana devam eden kitlesel protestoları eleştirdi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'da yaşananlarla ilgili hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

Lübnan'da Al Mayadeen televizyonuna konuşan Nasrallah, İran'daki protestolar için "Endişelenecek bir şey yok. Protestoların boyutu büyük değil. Yaşananlar 2009'da olanlarla kıyaslanabilir değil" dedi.

BBC Türkçe'nin yansıttığı habere göre Nasrallah, protestolara ekonomik sorunların neden olduğunu, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan gibi dış güçlerin bu memnuniyetsizliği istismar ettiğini söyledi.

Hizbullah lideri, "hem Trump'ın hem de protestoların büyümesini ve rejimin çöküşüne neden olmasını bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını" belirtti.

Nasrallah röportajında, Suriye'deki savaşın en geç bir-iki yıl içinde biteceğini de söyledi.

Hizbullah, İran'dan ciddi maddi ve askeri yardım alıyor. Örgüt, aynı zamanda Suriye'de de savaş sahasının önemli aktörlerinden biri. 2011'de Suriye krizi başladığından bu yana Beşar Esad yönetimine desteğini ilan eden Hizbullah, 2013'te Suriye'deki çatışmalarda aktif olarak yer aldığını ilan etmişti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş ve Everton, Cenk Tosun transferinde son aşamada

SONRAKİ HABER

Alkollü içkilere ÖTV zammı geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...