04 Ocak 2018 04:37

Trump'tan eski danışmanı Bannon'a: Aklını kaybetmiş

ABD Başkanı Donald Trump, bir kitap için verdiği demeçte kendisinin Rusya ilişkilerini sorgulayan eski danışmanı Steve Bannon'ı hedef aldı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, bir dönem çok yakınında bulunan eski danışmanı Steve Bannon için "işini kaybetmesiyle aklını da kaybetti" dedi.

Kovulmadan önce Beyaz Saray Başstratejistliği görevini de yürüten Steve Bannon, yakın bir tarihte yayımlanacak bir kitaba verdiği demeçte, Trump'ın oğlu ve bir grup Rusya vatandaşı arasında gerçekleşen görüşmeyi "vatan hainliği" olaralk tanımladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre yazılı bir açıklama ile Bannon'a yanıt veren Trump, şunları kaydetti:

"Steve Bannon'ın benim ve başkanlığımla bir ilişkisi yoktur. O kovulduğu zaman yalnızca işini değil, aklını da yitirdi. Steve bir elemandı ve ben hali hazırda, Cumhuriyetçi parti içinde yarışa giren en yetenekli 17 başkanlık adayı olarak tanımlanan grubu eledikten sonra benim için çalışmaya başladı.

Artık kendi başına kaldığı için Steve, kazanmanın benim gösterdiğim kadar kolay olmadığını görüyor. Steve'in, bu ülkenin unutulmuş kadın ve erkekleri tarafından başarılmış tarihi zaferimizdeki rolü çok azdır."

Bannon'ın tepki çeken sözlerinin yer aldığı "Ateş ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı" (Fire and Fury: Inside the Trump White House) başlığını taşıyan kitap gazeteci Michael Wolff tarafından yazıldı ve 9 Ocak'ta yayımlanacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Macaristan’a kaçan 'folklor ekibi'nde sahte evrak iddiası

SONRAKİ HABER

What is going on in Iran?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...