03 Ocak 2018 20:28

Silopi'de arsalar hazineye  devrediliyor

Silopi’de yasak sonrası gerçekleşen yıkımdan arda kalan arsalar, Hazine Müsteşarlığına devredildi. Yurttaşların itirazı takipsizlikle sonuçlandı.

Paylaş

SİLOPİ’de sokağa çıkma yasağı sonrası gerçekleşen yıkımdan arda kalan arsalar, Hazine Müsteşarlığına devredildi. Şırnak Valiliği tarafından yargı yolu gösterilen yurttaşların yaptıkları itirazlar ise takipsizlikle sonuçlandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Bakanlar Kurulu tarafından 25 Mart 2016 tarihinde alınan “acele kamulaştırma” kararıyla çatışmaların yaşandığı mahallelerde birçok ev yıkıldı. Bu kapsamda, Barbaros, Başak, Cudi, Karşıyaka, Harunbey ve Yeşiltepe Mahallelerinde, “riskli” gösterilerek yıkılan evlerin yerine ise ilçenin iki noktasında toplu konut idaresi (TOKİ) tarafından konutlar inşa edildi. 

TOKİ konutlarına yerleştirilen yurttaşların yıkılan evlerinin bulunduğu arsalar da Hazine Müsteşarlığına devredildi. Ancak, devredilen arsaların yerine yurttaşlara verilen konutların metrekarelerinde ciddi bir fark var. Başak Mahallesi’nde bir yurttaşa ait 530 metrekare arsa içerisinde bulunan 275 metrekarelik ev yıkılarak yerine 216 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen TOKİ konutu verildi. 

Kaymakamlık ve valilikten sonuç alamayan yurttaşın mahkemeye yaptığı başvuru ise takipsizlikle sonuçlandı. 

İlçedeki birçok mahallede bulunan evler için alınan “acil kamulaştırma” kararı kapsamında çok sayıda ailenin benzer durumla karşı karşıya kaldığı ve arsalarının Hazine Müsteşarlığına devredildiği belirtiliyor. Uygulamaya maruz kalanlar tarafından yapılan itiraz başvuruları da takipsizlikle sonuçlanıyor. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Baluken davasında karar bekleniyor

SONRAKİ HABER

Bursa'da uyuşturucu operasyonunda çatışma: 1 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...