03 Ocak 2018 12:19

‘Nazife Onay’ın tedavi süreci hemen başlatılmalı’

Eğitim Sen Genel Başkanı Aydoğan, kanser riski bulunan tutuklu öğretmen Nazife Onay'ın tedavi sürecinin derhal başlatılması çağrısı yaptı.

Paylaş

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve meme kanseri riski bulunan öğretmen Nazife Onay'ın bir an önce tedavi sürecinin başlatılması çağrısı yaptı. 

Nazife Onay’ın sağlık durumuna dikkati çeken yazılı bir açıklama yayımlayan Aydoğan, Onay’ın kanser riski taşıdığını belirterek tedavi sürecinin bir an önce başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

‘SAĞLIK HAKKI EN TEMEL HAKTIR’

Açıklamasında “KKH'yle hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız ne zaman hukuk talep etseler, mesleklerine geri dönmek için ne zaman demokratik haklarını kullansalar gözaltı ve tutuklamalarla karşılaşıyorlar” diyen Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üyemiz Nazife Onay, OHAL kapsamındaki 686 sayılı KHK ile 7 Şubat 2017'de ihraç edildi. 6 Mart'ta İstanbul Şişli'de Cevahir AVM önünde 'İşimi Geri İstiyorum' eylemi yapmaya başladı ve defalarca gözaltına alındı. Daha sonra Ankara Yüksel Caddesi'ndeki 'İşimi İstiyorum' eylemlerine de  katıldı. 6 Temmuz'da Yüksel'de gözaltına alındı. Ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Nazife Onay; "Evimizi hapishaneye çevirmek istiyorlar.İçinde yaşadığımız,kendimizi güvende hissettiğimiz yer bizim hapishanemiz olamaz. Kendi kendimizin gardiyanı yapmak istiyorlar bizi. Kesinlikle bu cezayı tanımıyorum. Hukuka da uygun değildir." dedi ve ev hapsi kararına uymadığı gerekçesiyle sokakta yürürken gözaltına alındı. 9 Ağustos 2017 tarihinde tutuklandı.19 Ekim 2017'de ilk duruşmada tahliye edildi. Ancak hapishane kapısında yine gözaltına alındı ve tekrar tutuklandı” 

Nazife Onay'ın yaşadıklarının binlerce hukuksuzluktan biri olduğunu aktaran Aydoğan, “Arkadaşımız Silivri Cezaevi'nde...Vücudunda oluşan yoğun lekeler ile ilgili revire gitmesi sonucu hekim meme kanserinden şüphelendi ve çekilen ultrason sonucu da bu şüpheyi destekledi. Bir an önce MR çekilmesi gerekiyor. 2 yıl önce üyemiz Nazife Onay ağabeyini kanserden kaybetti. Kanserde erken teşhisin ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek...Üyemiz mesleğine geri dönme mücadelesi verirken şimdi de hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda bırakılmakta... Sağlık hakkı en temel haktır. Nazife Onay'ın tedavi süreci bir an önce başlatılmalıdır. Bu denli büyük bir yaşam riski ile karşı karşıya kalan Nazife Onay bir an önce serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Emir: Neden Cumhurbaşkanına soru sorulamıyor?

SONRAKİ HABER

Kimin nükleer düğmesi daha büyük?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...