03 Ocak 2018 11:01

Mehmet Barlas: Suriye'de terör örgütlerine destek verdik

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye'nin Suriye'de 'muhalif gruplar' diyerek 'terör örgütlerine destek verdiğini' yazdı.

Paylaş

İktidara yakın Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, 2 Ocak 2018 tarihli "BM adım adım yok olmaya gidiyor" başlıklı yazısında Türkiye'nin Suriye'de "Muhalif gruplar" diyerek "terör örgütlerine destek verdiğini" belirtti.

Barlas, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"İran halkının mutsuzluğunu yine bu halk değerlendirecektir. Eğer rejim sağlam değilse, halka rağmen ayakta kalamaz. Ancak buna asla ABD karar veremez. Bu vesileyle bizim aynı hatayı Suriye'de 'Muhalif gruplar' diye terör örgütlerine verdiğimiz destekle ve Esad rejimini bizim bir iç sorunumuz gibi görerek yaptığımızı unutmayalım. ABD hem BM ilkelerini ayaklar altına alırken, hem de bu kurumun faaliyetlerini boykot ederek iyice etkisiz hale getirirken, biz bu çizgiye asla girmeyelim."

DÜNDAR: BİZ BUNU DEDİK DİYE 2 KEZ MÜEBBET İSTEDİLER

MİT TIR'ları davası sebebiyle yargılanan Gazeteci Can Dündar, Barlas'ın yazısındaki bu ifadeye Twitter hesabından yanıt verdi ve "Biz bunu dedik diye 2 kez müebbet istediler" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesinde işçilere kadro engeli

SONRAKİ HABER

Şeref Başkuş, yılbaşı tatilinde çalışırken yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...