10 Ağustos 2012 12:50

‘Taraflar tekrar görüşme masasına oturmalı’

Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, siyasi parti temsilcileriyle yaptığı bir dizi görüşmenin ardından bir basın açıklaması yaptı.SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET ETTİClaudia Roth, programı kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanlığı Yardımcısı Naci Koru, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Mardin Bağımsız Milletvekil

‘Taraflar tekrar görüşme masasına oturmalı’
Paylaş

Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, siyasi parti temsilcileriyle yaptığı bir dizi görüşmenin ardından bir basın açıklaması yaptı.

SİYASİ PARTİLERİ ZİYARET ETTİ

Claudia Roth, programı kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanlığı Yardımcısı Naci Koru, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP’ye katılma kararı alan HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş’u ayrı ayrı ziyaret etti.

‘MASAYA OTURUN’

Görüşmeleri sonrası değerlendirme yapmak için düzenlediği basın toplantısında Claudia Roth, Hükümet ve PKK arasında sona eren görüşmelerin tekrar başlaması çağrısı yaptı. “Bu çağrıyı hem Türk Hükümetine hem de PKK’ye yapıyorum” diyen Claudia Roth, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şiddet son bulmalı. Bütün taraflar şiddetten vazgeçmeli. Tekrar görüşme masasına dönülmeli. Türkiye, diğer ülkelerde yaşayan Kürtler için de güvenilir konuma gelmeli. Türkiye bölgede yaşanan gelişmeler üzerinde etkili olabilmek için Kürt sorununu çözmeli.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Tuzcuoğlu, Türkiye’nin vicdanıdır’

SONRAKİ HABER

Uçak düştü mü düşürüldü mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...