03 Ocak 2018 10:00

'OHAL rejimine karşı demokrasiyi kazanacağız'

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 'OHAL değil demokrasi' kampanyası için broşür dağıttı.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin başlattığı 'OHAL değil demokrasi' kampanyası için İzmit'te broşür dağıtıldı. 

Broşür dağıtımı öncesi İzmit Belediye İş Hanı önünde açıklamayı DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına KESK Dönem Sözcüsü Gülüzar Ateş okudu. "OHAL rejimine son vererek demokrasiyi kazanacak olan bizleriz" diyen Ateş, OHAL rejiminin son bulmasını istediklerini belirtti. 

'MİLLET DEDİKLERİ BİR AVUÇ SERMAYEDAR MIDIR?'

Huzur içinde, barış içinde, kardeşçe bir arada yaşamayı istediklerini vurgulayan Ateş, "Bu karanlık baskı düzeni istikrar ve huzur vaadiyle pazarlanmaya çalışılıyor. 'OHAL millete karşı ilan edilmedi' diyenlere soruyoruz. Millet dedikleri bir kişi, ailesi ve onun kadroları mıdır? Millet dedikleri, ihaleyle, rantla, yolsuzluklar, yapmayla, ucuz emekle beslenen, vergisini dahi ödemeyen bir avuç sermayedar mıdır?" dedi. 

OHAL'in kaldırılmasını istemenin yetmeyeceğini belirten Ateş, "Bizler OHAL rejiminin son bulmasını istiyoruz. Ancak istemek yetmez. Kimse bu karanlıktan bizi çıkarmayacak. OHAL rejimine son vererek demokrasiyi kazanacak olan biziz. OHAL rejimine karşı, tek adam rejimine karşı demokrasiyi kazanacağız. Demokratik, sosyal ve laik bir cumhuriyeti kendi kollarımızla, aklımızla, yüreğimizle inşa edecek olan bizleriz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından 'OHAL değil demokrasi' broşürleri İzmit Yürüyüş Yolu üzerinde vatandaşlara dağıtıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polisin sakat bırakan dayağında adalet yok

SONRAKİ HABER

Adana Demirspor’da çifte transfer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...