11 Ağustos 2012 04:42

Adana halkı: Ölüm değil çözüm istiyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi Adana halkı, yaptığı basın açıklamasıyla ziyareti protesto etti. Clinton’un yapacağı ziyarette, Suriye’deki gelişmelerin emperyalistler lehine masaya yatırılacağını belirten demokratik kitle örgütleri, “Savaş kışkırtıcılığı istemiyoruz

Adana halkı: Ölüm değil çözüm istiyoruz
Paylaş

ZİYARETE TEPKİ

İnönü Parkı’nda bir araya gelen BDP, EMEP, HDK, EDP, ESP, ÖDP, Halkevleri, TKP, Sosyalist Yeniden Kuruluş, Adana Tabip Odası, ASDA, Alevi Kültür Dernekleri, DİSK, İHD, KESK, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TMMOB Adana İKK ve Tunceliler Derneği üyeleri, “Savaş kışkırtıcılarını istemiyoruz. Hillary Clinton defol. Emperyalistler ve iş birlikçileri kaybedecek, halk kazanacak.” yazılı pankart açtı.

HÜKÜMET POLİTİKALARININ SONUCU

Kurumlar adına basın açıklamasını yapan Güven Boğa, Hükümetin komşularla sıfır sorun ve kardeşlik demagojisi üstünden yürütmeye çalıştığı politikanın, bugün geldiği noktada gerilim ve savaşlara neden olduğunu ifade etti. Boğa, emperyalistler şahsında Clinton ile yapılacak olan görüşmelerin, halklarımız ve bölge için çok daha kan ve daha çok yıkım anlamına geleceğini belirtti. Boğa, Suriye’nin Kürt illerinde halkın inisiyatifi ele almasıyla beraber, Başbakan Erdoğan ve milliyetçi muhafazakar çevrelerden gelen tehditkar açıklamaların durumu daha olumsuz bir yere götürebileceğini ifade etti. Boğa “Çatışma değil müzakere, ölüm değil çözüm istiyoruz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeni anayasada bu taslak dikkate alınmalı

SONRAKİ HABER

‘Tuzcuoğlu, Türkiye’nin vicdanıdır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa