03 Ocak 2018 00:32

Türkiye İnsan Hakları Hareketi Konferansı sonuç bildirgesi

Heinrich Boll Stiftung Derneği'nin katkısıyla İHD ve TİHV tarafından düzenlenen Türkiye İnsan Hakları Hareketi Konferansı sonuç bildirgesi açıklandı.

Paylaş

Heinrich Boll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin katkılarıyla İHD ve TİHV tarafından 14. Türkiye İnsan Hakları Hareketi Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Heinrich Boll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin katkılarıyla İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından 24-26 Kasım tarihinde İzmir Pamucak'ta düzenlenen 14. Türkiye İnsan Hakları Hareketi Konferansı'nın nihai rapor ve sonuç bildirgesi yayınlandı.

1998 yılından beri düzenli olarak toplanmakta olan Türkiye İnsan Hakları Hareketi Konferansı’nın (TİHHK) 14’üncüsü gerçekleştirildi. Konferansın genel amacı, Türkiye insan hakları savunucularının, insan hakları kavramının ve hareketinin bazı sorunlarını tartışması ve bu tartışmanın temelinde de, geleceğe yönelik bazı belirlemeleri yapması için bir platform oluşturmak.

Konferans hakkında yapılan açıklamada konferansta İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) düzenleyici olarak görev almasına karşın, özerk ve kalıcı bir yapı geliştiği belirtilerek “Türkiye insan hakları hareketi, bir yandan yakıcı ve acil olarak eyleme geçmeyi gerektiren bir gündemin baskısı altında bulunurken, bir yandan da insan haklarını kavramsal açıklığa ve düşünsel zenginliğe ulaştırma ihtiyacını hissediyor. Kavramsal açıklık, düşünsel sağlamlık, gündeme ve sorunlara müdahale edebilmenin bir koşulu olmaktan öte, ona teslim olmamanın bir güvencesidir” denildi. (HABER MERKEZİ)

KONFERANSIN NİHAİ RAPOR VE SONUÇ BİLDİRGESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

ÖNCEKİ HABER

Jüri, Mehmet Hakan Atilla'yı 5 ithamdan suçlu buldu

SONRAKİ HABER

Sait Faik’in belgeseli çekildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa