02 Ocak 2018 12:51

AİHM ‘Uzun tutukluluktan’ mahkum etmişti, yine tutuklandılar

Daha önce uzun tutukluluk süreleri nedeniyle AİHM Türkiye'yi mahkum etmişti, 5 günlük gözaltının ardından yeniden tutuklandılar.

Paylaş

“Uzun tutukluluk” nedeniyle AİHM’den tazminat kazanmış olan Serpil Cabadan ile Hüseyin Durmaz’ın da aralarında olduğu dört kişi Gökçeada’da “örgüt üyeliğinden” tutuklandı. Kazandıkları AİHM tazminatından kalan paralara el konuldu.

Çanakkale, Gökçeada’da gözaltında alınan Serpil Cabadan, Hüseyin Durmaz, Zuhal Sürücü ve Sinan Koçum, beş günlük gözaltının ardından, TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi /Leninist) üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2011 yılında, Serpil Cabadan ile Hüseyin Durmaz da dahil sekiz kişinin başvurusunda, uzun tutukluluk süreleri nedeniyle Türkiye’yi mahkum etmiş, tazminata hükmetmişti.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre Cabadan ile Durmaz, hakimlikteki ifadelerinde, AİHM kararıyla kazandıkları tazminatın bir kısmının, gözaltına alındıkları sırada üzerlerinde olduğunu söyledi. Gökçeada Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifadelerinde “el konulan bu tazminatın kendilerine geri verilmesini” talep ettiler. Ancak mahkeme hükmünü açıklarken, bu konuyla ilgili karar vermedi.

TUTUKLANMA GEREKÇESİ: SABIKALI OLMALARI

Avukatları Erdoğan Akdoğdu bianet’e yaptığı açıklamada, mahkemedeki savunmasında da belirttiği gibi dosyadaki kısıtlılık kararı olduğu gerekçesiyle kendilerine üst arama tutanağı da dahil hiçbir delilin gösterilmediğini ifade etti.

Gökçeada Sulh Ceza Hakimi Dilara Koçer’in kararında da tutuklanma gerekçesi olarak, önceden sabıka kayıtlarının olması, adliyede slogan atmaları ve gözaltında açlık grevi yapmaları gösterildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da EGO'daki taşeron işçiler kadro başvurularını yaptı

SONRAKİ HABER

İş davalarında zorunlu arabuluculuk uygulaması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...