Ankara'da EGO'daki taşeron işçiler kadro başvurularını yaptı

Kamu ve belediyelerdeki taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru süreci bugün başladı ve EGO bünyesindeki işçiler başvurularını yaptı.

02 Ocak 2018 12:41
Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı 105 taşeron işçisi kadro başvurusunda bulundu.

Kamu ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru süreci bugün başladı. Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri kurumlara 11 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorunda. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı 105 taşeron işçisi de bugün başvuruda bulundu.

BAŞVURULAR BAŞLADI ANCAK EMEKÇİLER TEDİRGİN

EGO Genel Müdürlüğünde 11 yıldır temizlik personeli olarak çalıştığını söyleyen Murat Kızıl, Doğan Haber Ajansı'na verdiği röportajda "2 Ocak taşeron kardeşlerimizin, ağabeylerimizin bayramı. Bugün bizim bayramımız. Biz bugünü çok bekliyorduk, bizim beklediğimiz kadar evde çocuklarımız, eşimiz de bekliyordu. Konut kredisi çekemiyorduk, üç gün sonra ne olacağını bilmiyorduk. En mutlu günümüz bugün. Bugün sözleşmemizi imzaladık" dedi. 15 yıldır taşeron işçisi olarak çalıştığını söyleyen Reyhan Tokat ise "Çok mutluyuz. 15 yıldır beklediğimiz buydu, istediğimiz oldu" diye konuştu.

Başvurularını yapan işçilerin mutlu ve heyecanlı olduğu gözükürken bu sürecin taşeron olarak çalışan işçiler açısından olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı da emekçiler arasında tartışılmaya devam ediyor. Zira "Taşeron işçilerin kadro kapsamına alınması" kararının KHK ile hayata geçmesi, tekrar yeni bir KHK ile sürecin terse işletilebilmesi anlamına da geliyor. Kadro alımlarında sınav uygulamasının olması da yine emekçileri tedirgin eden başka bir neden. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

17 yıl boyunca sahte diplomayla öğretmenlik yapmış

SONRAKİ HABER

AİHM ‘Uzun tutukluluktan’ mahkum etmişti, yine tutuklandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...