02 Ocak 2018 12:47

'İDO seferleri düştü, İstanbul halkı yollarda perişan oldu’

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İDO’nun sefer sayılarını düşürmesini hizmet odaklı değil, kâr odaklı bir anlayış olarak değerlendirdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul’un en önemli ulaşım araçlarından biri olan İDO’nun sefer sayılarını düşürmesine tepki gösterdi. Yarkadaş, AKP’li yöneticilere de “Halk evine işine nasıl gidecek, hiç düşündünüz mü?​” diye sordu.

İstanbul’da deniz ulaşımının en önemli hatlarından birine sahip olan İDO, Marmaray’ın açılmasından sonra Bostancı-Yenikapı hattında günlük sefer sayısını 1’e düşürmüştü. İDO dün itibariyle ise binlerce kişinin kullandığı Beşiktaş-Bostancı hattındaki sefer sayısını tek yönde 2’ye düşürürken, Bostancı-Bakırköy ise tek yönde 4 sefere indirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İstanbul Şehir Hatları vapur işletmeleri de Adalar-Beşiktaş vapur seferlerinin yapılmayacağını, Anadolukavağı-Üsküdar ve Rumelikavağı-Eminönü hatlarının da kaldırılacağını açıkladı. Yapılan uygulamaya tepki gösteren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP’nin ulaşım politikası çöktü; altında ise İstanbul halkı kaldı. İstanbul, akılsız başın cezasını çekiyor” dedi. İDO’nun tamamının özelleştirildiğini ve halkın ulaşımının bu yüzden ‘kar odaklı bir anlayış’a terk edildiğini belirten Yarkadaş, “Halkı değil, cebini doldurmayı düşündükleri için keyfi bir biçimde hatları kaldırıyor ve iptal ediyorlar” diye konuştu. Sefer sayılarının keyfi olarak azaltılmasının on binlerce insanın hayatını zorlaştırdığını belirten Yarkadaş, “AKP’nin ulaşım ve özelleştirme politikası iflas etti. Binlerce kişi bugün ne yapacağını şaşırmış bir durumda alternatif yollar aradı. İstanbul’da şu an tam bir ulaşım kaosu var” dedi.

‘HİZMET DEĞİL KAR ODAKLI ANLAYIŞ’

İBB’ye bağlı şehir hatları vapurlarının da çeşitli hatlarda kaldırıldığını belirten Yarkadaş, “İBB, yeterli yolcu olmadığını gerekçe gösteriyor. Bu kabul edilebilir bir mazeret değil. Bu bölgelerde yaşayan insanlar, vapur dolmuyor diye eve mi hapsolacak? Bu nasıl bir anlayış?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES suyu yüzünden evleri çamura gömüldü

SONRAKİ HABER

17 yıl boyunca sahte diplomayla öğretmenlik yapmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...