02 Ocak 2018 10:37

Süleyman Soylu'ya 'Halk Özel Harekat' soruları

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Halk Özel Harekat Derneği'nin Genel Başkanı Fatih Kaya'yı sordu.

Paylaş

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Halk Özel Harekat Derneği Başkanı'nın Cumhurbaşkanı ile görüşmesi ve kamu görevinden izin alıp Suriye'ye gitmesi açıklamalarını sordu. Taşdemir, Kaya'nın Suriye'ye hangi statü ile gittiğinin yanıtlanmasını istedi.

Kaya'nın geçtiğimiz günlerde verdiği röportaja değinen Taşdemir, kendini Halk Özel Harekat Derneği’nin Genel Başkanı olarak tanıtan Fatih Kaya'nın röportajda kamuoyu güvenliği açısından risk oluşturabilecek ifadeleri ile dikkat çektiğini söyledi. 22 ilde şubesi bulunan derneğin merkezinin Trabzon’da olduğunu belirten Taşdemir, trabzonhabercisi.com isimli haber sitesinde Fatih Kaya için “Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı ve HÖH'ün kurucusu” olarak bahsedilediği aktardı. Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Timi'nin Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı olarak mı faaliyet gösterdiğin soran Taşdemir, Kaya'nın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bizzat görüştüğünü söylediğini, bu görüşmede neler konuşulduğunu da sordu. 5 Temmuz 2017-15 Aralık 2017 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı makamında görüşme yapılan derneklerin hangileri olduğuna açıklanmasını isteyen Taşdemir, “Kaya, röportajında kamu görevlisi olduğunu, 6 ay ücretsiz izne ayrılıp Suriye’ye savaştığını ifade etmektedir. Kaya, hangi statü ile Suriye’ye gitmiştir? Orduya mı katılmıştır?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İranlı Yazar Rahmani: Eylemler yaygınlaşacak, radikalleşecek

SONRAKİ HABER

Başhekim: Batan iğne üzerinde algı yapılıyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...