02 Ocak 2018 07:35
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ocak 2018 05:52

ODTÜ'de darbeden amirin değil işçinin yeri değişti

ODTÜ'de amiri tarafından darbedilen işçinin çalıştığı fakülte değiştirildi. Darbedilen işçi ikinci kez mağdur edildiğini belirterek tepki gösterdi.

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) geçtiğimiz günlerde amiri tarafından darbedilen işçinin çalıştığı fakülte değiştirildi. İşçi mağdur olanın kendisi olduğunu belirterek yerini değiştirmek istemedi.

ODTÜ'de çalışan bir taşeron işçi geçtiğimiz günlerde amiri tarafından darbedilmişti. Olay sonrası öğrenciler tarafından hastaneye kaldırılan işçi, darp raporu alarak dekanlığa ve emniyete şikayette bulunmuştu. Üniversite Genel Sekreterliği’nin olay hakkında idari soruşturma başlatmasının ardından Psikoloji Bölüm Başkanlığı, Genel Sekreterlikten, darbedilen işçinin çalışma yerinin değiştirilmesini talep etti. Genel Sekreterlik taşeron şirkete işçinin çalıştığı fakültenin değiştirilmesini istedi. İşçiye sözlü tebliğ dışında herhangi bir belge veya yerinin değiştirilmesine ilişkin gerekçe sunulmadı. İşçi kendisinin mağdur olduğunu, yeri değiştirilmesi gerekenin kendisi olmadığını söyledi.

ÖĞRENCİLERDEN DARBEDİLEN İŞÇİYE DESTEK

ODTÜ’de 42 öğrenci topluluğu, öğrenci temsilciliği ve gençlik örgütü darbedilen işçiye ilişkin açıklamada bulundu. Taşeron işçisinin çalıştığı binanın değiştirilmesine tepki gösteren öğrenciler, idari soruşturma bitene kadar işçiyi darbeden idari amirin yerinin değiştirilmesini, soruşturma sonucunda ise amirin ODTÜ ile ilişiğinin kesilmesini istedi.

ODTÜ Öğrencileri, yayımladıkları bildiri ile darbeden amirin değil, darbedilen işçinin yerinin değiştirilmesine tepki gösterdi. 42 topluluk, öğrenci temsilciliği ve gençlik örgütü tarafından imzalanan metinde, bu gibi olaylarda soruşturma süresince veya temelli olarak tarafların çalışma alanının değiştirilmesinin normalde olumlu olduğunu ancak taşeron işçisinin 3 ay önce talep ettiği yer değişikliği bahane gösterilerek bunun darp sonrası gerçekleştirilmesinin kabul edilemeyeceği dile getirildi.

Üniversitenin Tarih, Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinin bulunduğu; taciz, mobbing ve şiddet üzerine dersler okutulan bir binada yaşananlara sessiz kalınamayacağı ifade edilen açıklamada, hakkında daha önce de birçok şikayet bulunan idari amir Faik Tunç’un korunup kollanmasına müsaade edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, ODTÜ yönetiminin yaptığı yanlıştan acilen geri dönmesi, idari soruşturma sürecinde darbedilen işçinin değil idari amirin yerinin değiştirilmesi ve soruşturma sonunda idari amir Tunç’un ODTÜ ile ilişiğinin kesilmesi istendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van ve Hakkari'de kar sebebiyle bazı yollar kapandı

SONRAKİ HABER

Başından vurularak öldürülen yunus karaya vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa