04 Nisan 2011 11:00

Kolektif İstanbul 5 yaşında

Kolektif İstanbul dünya sahnelerinde sürdürdüğü müzikal yolculuğunun 5. yılını müzikseverlerle kutlamaya devam ediyor. Geleneksel düğün müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayan grup, yarın Babylon’da doğaçlama bir şölen sunacak.Gayda, akordeon, klarnet, saksafon, tubanı

Kolektif İstanbul 5 yaşında
Paylaş

Gayda, akordeon, klarnet, saksafon, tubanın yanı sıra vurmalı sazlar da kullanarak zengin bir ses ve melodi birlikteliği sağlayan Kolektif İstanbul nisan ayı konserleriyle baharı karşılamaya hazırlanıyor.

Benin’den İskoçya’ya kadar, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sahnelerde sürdürdüğü müzikal yolculuğunun beşinci yılını konserlerle kutlamaya devam eden grup yarın saat 21:30’da Babylon’daki konserinin ardından, 15 Nisan Cuma günü Garajistanbul’da, 22 Nisan Cuma günü de Nublu’da olacak.

İlk albümü Balkanatolia’yı 2005 yılında çıkaran Kolektif, o zamanlar bir grup değil içinden 21 kişinin geçtiği bir kolektiviteydi. Bu kalabalıktan çıkan beş kişilik çekirdek kadroya, klarnetçi Talat Karaoğlu’nun katılımıyla şimdiki topluluk oluştu ve Kolektif adı da Kolektif İstanbul’a dönüştürüldü. Grubun ikinci albümü olan ve “yamuk” anlamına gelen “Krivoto” ise 2008 yılında müzikseverler ile buluştu. Kolektif İstanbul’un kurucuları Fransız saksafoncu Richard Laniepce ile vokalist Aslı Doğan’a Tamer Karaoğlu akordeonuyla, Ertan Şahin tubasıyla, Ediz Hafızoğlu ise davuluyla eşlik ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de ‘Oğlunuz Erdal’ belgeseline yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Pina, sanatçıya adanmış bir başyapıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa