02 Ocak 2018 04:13

Selvi: Erdoğan, Gül üstünden inşa edilen planı bozmak istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki polemik, iktidar medyasında köşe yazarlarının da gündeminde.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki 'KHK' polemiği iktidara yakın köşe yazarları tarafından değerlendirildi.

Hürriyet'te Abdulkadir Selvi, Erdoğan'la Gül arasındaki görüş ayrılıklarının 'KHK' ile değil Gezi direnişiyle başladığını söyleyerek  "Gezi olaylarından bu yana Erdoğan ile Gül arasında görüş ayrılığı yaşanıyor. Olaylar karşısındaki, 'duruş farkı' giderek açılıyor. Son olarak başkanlık sistemi konusunda ters düştüler. Erdoğan, başkanlık sistemi için mücadele ederken Gül, parlamenter sistemi savunanların yanında yer aldı.

Bardağı taşıran damla ise, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında görev üstlenen sivillere getirilen yargı muafiyetindeki, 'devamı' ibaresine yönelik tweet’i oldu" diyor.

Selvi, Erdoğan'ın hem tweet'in içeriği hem de Gül'ün Kılıçdaroğlu ve Akşener ile birlikte "Erdoğan karşıtı cephe" oluşturan bir pozisyonda olmasından rahatsız olduğunu söylüyor.

Selvi'ye göre Erdoğan bunu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçim provası olarak değerlendiriyor: "Bir süredir Abdullah Bey’i, Erdoğan’ın karşısına yüzde 49’un ortak adayı olarak çıkarma çabaları var. Cumhurbaşkanı’nın bundan habersiz olması düşünülebilir mi? Gül’ün etrafında son 7 aydır farklı bir hareketliliğin yaşandığı kanaatinde. Zaten Gül de, 16 Nisan’dan sonra, 'Daha çok konuşma ve daha çok görünür olma' kararı almıştı. Erdoğan, Abdullah Gül üzerine inşa edilen planı gördü, bozmak için hamle yaptı. KHK tartışması aysbergin görünen yüzü. Erdoğan-Gül tartışmasının özü 2019 Cumhurbaşkanlığı hesaplarına dayanıyor."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamını okumak için tıklayın.

KEKEÇ: KONUŞMASI GEREKEN YERDE SUSAN...

İktidar medyasında ise Gül'e yönelik daha sert yazılar yazıldı.

Star'da Ahmet Kekeç, Gül için "Konuşması gereken yerde susan bir dava arkadaşı!" ifadesini kullandı. Kekeç, Gül'ün Erdoğan karşıtı hamlelere sessiz kaldığını bugünse "Dava arkadaşlarını yalnız bıraktığı gibi, “AK Parti’ye karşı ne yapabiliriz?​” temalı toplantıların da neredeyse baş konuğu oldu"ğunu öne sürdü.

GÜLERCE: GÜL ÜZERİNDEN YAPILAN HESAPLAR

Aynı gazetede yazan 'FETÖ' itirafçısı Hüseyin Gülerce, "Gül üzerinden yapılan hesaplar" başlıklı makalesinde "Erdoğan en zor günlerinde, Gül’ü ve bugün Gül etrafında onunla bir hamle yapmaya hazırlananları hiç yanında bulamadı." dedi.

Gülerce, Gül'ün "Türkiye için değil kendisi için önemli konularda konuştuğunu" belirterek  "Artık Erdoğan ile Gül arasındaki köprüler atıldı. Bu, yeni bir dönem demek…

Spekülasyonlar var. Muhalefetin ikinci turda Erdoğan’ın karşısına Gül’ü çıkartacağı söyleniyor. 100 bin imza ile Gül’ün aday olabileceği belirtiliyor.

Gül üzerinden hesap yapanlar, Erdoğan’ın kazanmaması için çabalıyor.

Millette karşılığı olmayan hiçbir siyasi hamle, hedefe varamaz. Gül’ü düşünenler, belli ki AK Parti tabanının Gül tepkisinden haberdar değiller…"

KELKİTLİOĞLU: DÜNYA SALDIRIRKEN NEREDEYDİ...

Akşam'da Murat Kelkitlioğlu da benzer bir temayla "Dünya saldırırken eski Cumhurbaşkanı neredeydi?" sorusunu sordu ve "Türkiye 2019’daki kritik Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken, Abdullah Gül’ün “daha fazla konuşma” isteğini, konuşmaya duyduğu özlemle açıklayabilir miyiz?" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Londra'da ölümle sonuçlanan bıçaklı saldırılar artıyor

SONRAKİ HABER

Akşener: Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...