01 Ocak 2018 22:19

İsrail'in ‘yerleşim yeri’ kararına Hamas’tan sert tepki

Hamas, Likud Partisi’nin Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onaylanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi Merkez Komitesi, işgal altındaki Filistin toprağı olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin İsrail'e ilhak edilmesini öngören yasa tasarısını onaylanmasına Filistin tarafından sert tepkiler geldi. 

Merkezi Gazze olan Hamas hareketi yaptığı açıklamada "Bu adımı atanlar çok ciddi direnişler ile karşılaşılacağını bilmeliler" derken, Ramallah'ta Fetih hareketi ise "Likud partisinin İsrail'in işgal altındaki Batı Şeriay'ı kontrol altına alma kararı barış sürecinin kalıntılarının tek taraflı olarak sona erdirilmesini sağlıyor" dedi. Birleşmiş Milletler kararlarının açıkça ihlal edildiği belirtilerek oylama kınandı. 

BM yarım milyon İsraillinin bulunduğu yerleşim yerlerini işgal altındaki topraklar üzerine inşa edildiği için yasadışı olarak görüyor. 

Bu arada Batı Şeria'da başta Ramallah olmak üzere birçok bölgede günlerdir beklenen şiddetli yağmurlar özellikle çiftçiler arasında büyük sevinç yarattı. Ramallah'ı yağmur nedeni ile büyük bir sis bulutu kapladı. Yağmur nedeni ile gösteriler düzenlenemedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da yılbaşı kutlamalarında 2 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Hollywood'un kadın yıldızlarından tacize karşı yeni kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...