01 Ocak 2018 22:11

Almanya'da yılbaşı kutlamalarında 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Brandenburg eyaletinde yılbaşı gecesi yapılan kutlamalarda meydana gelen havai fişek kazalarında 2 kişi hayatını kaybetti

Paylaş

Almanya'da yılbaşı gecesi havai fişekler eşliğinde yapılan kutlamalar can aldı. Brandenburg eyaletinde meydana gelen kazalarda, iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Almanya'da ülkenin hemen her yerinde vatandaşların yılbaşı kutlamalarında kullandığı havai fişeklerin kaza bilançosu yeni yılın ilk gününde belirmeye başladı. Yılbaşı gecesinde iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, Brandenburg eyaletindeki kutlamalarda meydana gelen çok sayıda kazada iki kişinin yaşamını yitirdiği, bir çocuğun da ağır yaralandığı açıklandı.

Polisten yapılan açıklamada, iki farklı kazada Potsdam yakınlarında 19 ve Guscow-Platkow'da da 35 yaşında olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiği, Rheinsberg'de de 11 yaşında bir erkek çocuğun kutlama fişeği nedeniyle ağır yaralandığı bilgisi verildi.

Çocuğun, Almanya'da kullanılması yasak olan bir kutlama fişeğine hedef olduğu belirtildi. Daha ziyade havai fişeklerin ateşleyicisi olarak kullanılan patlayıcı ağır tahribata yol açabiliyor. (DIŞ HABERLER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Yılbaşı tatili dönüşünde Bandırma İskelesinde uzun kuyruk 

SONRAKİ HABER

İsrail'in ‘yerleşim yeri’ kararına Hamas’tan sert tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...