01 Ocak 2018 18:37

Tanrıkulu: Ahed Tamimi için özel bir komisyon kurulsun 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, “Filistinli cesur kız” olarak bilinen 16 yaşındaki Ahed Tamimi için TBMM'de özel bir komisyon kurulmasını istedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Filistinli cesur kız” olarak bilinen 16 yaşındaki Ahed Tamimi için TBMM'de özel bir komisyon kurulmasnı istedi. Tamimi ile annesinin gözaltı süresinin 5 gün daha uzatıldığını belirten Tanrıkulu, “Yaşanan hak ihlallerinin son bulması, sorunların yerinde tespit edilebilmesi ve halihazırda içinde bulunan durumun hem Türkiye'de hem de dünya kamuoyunda tarafsız bir biçimde yer alabilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP Milletvekillerinin ve STK'lar ile İnsan Hakları aktivistlerinin de dahil olacağı bir parlamento heyeti oluşturulması, oluşturulan bu heyetin bölgeye giderek incelemeler yapması, bölge halkıyla görüşmeler yaparak alınması gereken önlemleri TBMM ve kamuoyuyla paylaşması büyük önem teşkil edecektir” dedi.

GAZİ MAHALLESİ İÇİN KURULMUŞTU

12 Mart 1995 tarihinde İstanbul Gazi Mahallesi'nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere Meclis'in özel bir komisyon kurduğunu hatırlatan Tanrıkulu, bu örnekte olduğu gibi TBMM Araştırma Komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabileceğini söyledi. Tanrıkulu, “16 yaşındaki Ahed Tamimi ile annesinin ve 14 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğun yaşadığı sorunların ve hak ihlallerinin tespit edilebilmesi, yaşanan insan hak ihlallerinin bir an önce durdurularak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle Meclis'te özel br komisyon kurulmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İran Emek Partisi (Tufan): İran’da bıçak kemiğe dayandı

SONRAKİ HABER

Dağ gezisinde ayakları kırılan genç 5 saat sonra kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...