01 Ocak 2018 15:40

Mezardan çıkarılan 267 cenazeye dair hâlâ resmi açıklama yok

Bitlis'in Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyünde bulunan Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazeyle ilgili bir haftadır resmi bir açıklama gelmedi.

Paylaş

Bitlis merkeze bağlı Yukarı Ölek (Oleka Jor) köyünde bulunan Garzan Mezarlığı’ndan geçtiğimiz haftalarda çıkarılan 267 cenazeyle ilgili bugüne kadar ne İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ne de hükümetten resmi bir açıklama geldi. Ailelerin, avukatların ve insan hakları örgütlerinin girişimleri de henüz sonuç vermedi. 

‘HİÇBİR YER BİLGİ VERMİYOR’

Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 267 cenazeden biri olan Fedakar Turan’ın annesi Nuriye Turan, 4 gün önce oğlunun cenazesini sormak için Bitlis Adliyesi’ne gittiğini söyledi. Adliyede savcıyla görüşen anne Turan, savcıya oğlunun cenazesinin nereye götürüldüğüne dair bir dilekçe verdiğini ifade etti. Anne Turan, “Gittiğimiz hiçbir yerde bize bilgi vermiyorlar” diye konuştu.

‘CENAZELER GETİRİLDİ’ DENİLDİ 

Fedakar Turan’ın İstanbul’da yaşayan ağabeyi Erhan Turan da cenazelerin İstanbul ATK’ye gönderildiğine dair aldıkları haberden sonra iki kez ATK’ye başvurmasına rağmen herhangi bir sonuç almadıklarını kaydetti. En son 30 Aralık’ta gittiği İstanbul ATK’de bir görevlinin kendisine “Gizlilik kararı olduğu için bizim de bilgimiz yok. Buraya bazı cenazeler getirildi. Ama nereden getirildi, kimlerin cenazeleridir ben de bilmiyorum” dediğini aktardı. 

Kardeşinin ve 266 cenazenin kendilerinden saklanmasına tepki gösteren ağabey Turan, tüm kamuoyunun bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Süper Ay' İstanbul semalarında

SONRAKİ HABER

Dersim’de bir yılın bilançosu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...