01 Ocak 2018 14:30

Yunanistan: Askerler iade edilmeyecek

Yunan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos subaylar için 'İltica başvurularının sonucu ne olursa olsun iade edilmeyecek' dedi.

Paylaş

Ankara ile Atina arasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a sığınan ve darbe girişiminde bulunan 8 askere ilişkin kriz sürerken Yunan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, subaylar için “İltica başvurularının sonucu ne olursa olsun iade edilmeyecek” dedi. Diimitris Tzanakopoulos, sosyal medya üzerinden attığı mesajda, Türkiye askerlerince yapılan iltica başvurularının kendilerine mülteci statüsünün sağlanmasına ilişkin olduğunu belirterek, “bu, iade iade edilmemeleri meselesinden tamamen farklı bir şey” ifadelerini kullandı. 

Paylaşımı aktaran Kathimerini gazetesi ise Türkiye’nin Cumartesi günü Yunan İltica Komisyonu’nun askerlerden birine iltica tanıma kararına verdiği sert tepkiyi anımsattıktan sonra Tzanakopoulos’un söz konusu zanlının mülteci korumasına hakkı olup olmadığı kararına “Yunan yargıya ait olduğu sözlerine dikkat çekti. 

Sözcü, “Yunan Hükümetinin siyasi tutumu net” dedikten sonra “Türkiye’deki darbeye karışmaktan şüphelenen kişiler hoş karşılanmaz” sözlerine ekledi. (ANKARA)

 

ÖNCEKİ HABER

Narenciye üreticisinin yüzü 2017'de de gülmedi

SONRAKİ HABER

EuroCup'ın ilk aşamasında 'MVP' Wilbekin oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...