01 Ocak 2018 13:34

Küba Devrimi, 59. yıl dönümünü kutluyor

Küba, devrimin 59. yıl dönümünü kutluyor. Bugün ülke içerisindeki kutlamalara dünyanın her yerinden enternasyonalist destek mesajları da gönderildi.

Paylaş

Küba Devrimi’nin yıl dönümü kutlanıyor. Bundan 59 yıl önce Fidel Castro’nun öncülüğündeki devrimci ordu, Santiago de Cuba’da kontrolü sağlamış ve Küba Devrimi’nin zafere ulaştığını ilan etmişti.

Kübalılar devrimin yıl dönümünde Kültür Bakanlığı’nın organize ettiği konserlere, dans şovlarına ve diğer kültürel aktivitelere katılacak.
Devrimin liderlerinden Fidel Castro’nun şafak vakti zafer konuşmasını yaptığı, adanın doğusundaki Santiago de Cuba’da da kutlamalar gerçekleştirilecek.

Küba Devrimi, Latin Amerika ve dünyanın geri kalanındaki antiemperyalist mücadeleyi benimseyenler tarafından da kutlanıyor.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Küba halkına tebrik mesajı göndererek “Halk, nasıl yönetileceğine ancak kendisi karar verebilir” dedi.

Morales, bir başka tweet’inde ise Küba’da 1952’de darbeyle iktidarı ele geçiren Diktatör Fulgencio Batista’nın 1959 Devrimi’yle alaşağı edildiğini hatırlattı.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ve Yardımcısı Rosario Murillo da Küba Devlet Başkanı Raul Castro’ya hükümetleri adına tebrik mesajı yolladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron sınavı nasıl olacak, başvurular ne zaman?

SONRAKİ HABER

Papa: 2017 savaşlar, ölümler ve yalanlarla mahvoldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa