01 Ocak 2018 12:33

Savaş çocuklarının psikolojisi gelecek kuşaklara da geçiyor

Yapılan bir araştırmanın sonuçları, savaş bölgesinde kalanların çocuklarının psikolojik hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu gösterdi.

Paylaş

Yapılan bir araştırmanın sonuçları savaştan etkilenen çocukların çocuklarının psikolojik hastalıklara yakalanma riskinin olduğunu ve yaşanan travmaların yeni nesillere geçtiğini gösterdi.

İkinci Dünya Savaşı yıllarında 75 bin Finlandiyalı çocuk, savaşın yıkıcı etkilerinden korunmaları amacıyla İsveç’e gönderildi. İsveç’teki Uppsala Üniversitesi, Finlandiya’daki Helsinki Üniversitesi ve ABD’de Ulusal Sağlık Enstitüsü, savaştan kaçan çocukların çocuklarının psikolojik sağlıklarının nasıl etkilendiklerini belirlemek için ortak bir çalışma yürüttü.

Uzmanlar, İsveç’e gelen çocuklarla Finlandiya’da ebeveynlerinin yanında kalıp savaşın yıkıcı etkilerini hisseden kuzenlerin psikolojik sağlılklarını karşılaştırdı. Sonuç savaş bölgesinde kalanların çocuklarının diğerlerine kıyasla 4 kez daha fazla hastanelerde tedavi görecek derecede depresyon geçirdiklerini gösterdi.

Daha önce aynı uzmanlar tarafından yapılan başka bir araştırmanın sonuçları da Finlandiya’da kalan çocukların İsveç’e gelenlere kıyasla daha fazla depresyon ve psikolojiik rahatsızlık geçirdiklerini göstermişti. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan kadro isteyen yurttaşa: Çalışıyorsunuz işte!

SONRAKİ HABER

Şam'ın doğusundaki askeri üs cihatçılar tarafından kuşatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...