01 Ocak 2018 10:40

Altyazı 2017’nin filmlerini masaya yatırdı

Aylık Sinema Dergisi Altyazı'nın Ocak sayısında 2017’nin akıllara kazınan filmleri masaya yatırıldı.

Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin Ocak sayısı çıktı. Altyazı, yeni yılın ilk sayısında 2017’nin akıllara kazınan filmlerini masaya yatırdı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de vizyona giren filmler arasından yapılan değerlendirmeyle yılın en iyi filmlerini belirleyen Altyazı, eleştirmenlerin ‘İlk 10’ listeleriyle, unutulmaz sahnelerle, vizyon görmeyen filmlerle, mutlaka izlenmesi gereken yerli belgesellerle, geride bıraktığımız yılın sinema gündemine bakıyor.

Bu sayıda Hakan Günday’ın aynı adlı romanından uyarlanan ve prömiyerini Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan Daha’nın yönetmeni Onur Saylak’la kapsamlı bir söyleşi yer alıyor. Berke Göl’ün gerçekleştirdiği sohbette, bireyin iktidarla ilişkisini, nesilden nesle aktarılan şiddeti ele alan filmini anlatan Saylak, senaryonun yazım sürecine, tasvir ettiği dünyaya ve oyuncularla çalışma biçimine değiniyor.

İZLİYORUM: DENİZ TÜRKALİ

Sanatçı Deniz Türkali, Altyazı’nın “İzliyorum” köşesine konuk oluyor. Aslı Dadak ve Zeynep Dadak’ın gerçekleştirdiği sohbette Türkali kırk yılı aşan oyunculuk kariyerinden, senaryo yazarlığından, en sevdiği filmlerden ve oyunculardan bahsediyor, Atıf Yılmaz’la, Vedat Türkali’yle, Yılmaz Güney’le ilgili pek çok anekdot aktarıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Murat Sabuncu: 2018 memlekete barış, huzur, adalet getirsin

SONRAKİ HABER

BM’den dünya için kırmızı alarm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...