10 Ağustos 2012 10:48

Bob Hoskins sinemaya veda etti

Usta Oyuncu Bob Hoskins, konulan parkinson teşhisi nedeniyle oyunculuk kariyerine son verdiğini açıkladı. 1987 yılında ‘Mona Lisa’daki performansıyla Oscar’a aday olan oyuncu, ‘muhteşem’ kariyerinden çok zevk aldığını ancak artık ailesiyle vakit geçirmek istediğini açıkladı.Boks efsanesi Muhammed Ali ve oyuncu Micheal

Bob Hoskins sinemaya veda etti
Paylaş

Boks efsanesi Muhammed Ali ve oyuncu Micheal J. Fox gibi Hoskins’e de geçen sonbahar tedavi edilemeyen, titreme ve sabit olamama gibi etkileri olan parkinson hastalığı teşhisi konulmuştu. Hastalığı üzerine menajeri, ‘‘Bob Hoskins, geçen sonbahar konulan parkinson teşhisinden sonra oyunculuktan emekli olacağını sizlere açıklamamı istedi. Onunla senelerdir beraber çalışan muhteşem insanların ve onu seven hayranlarının hepsine teşekkür ediyor. Kendisi artık ailesiyle beraber emekliliğin tadını çıkarmak ve özel hayatına saygı istiyor’’ açıklamasını yaptı.
 ‘The Long Good Friday’, ‘Mona Lisa’, ‘Brazil’, ‘Who Framed Roger Rabbit’, ‘Felicia’s Journey’ gibi birçok filmde oynayan yıldız, son olarak ‘Pamuk Prenses ve Avcı’ filminde karşımıza çıkmıştı. İngiltere’nin en büyük oyuncularından biri olmasına rağmen Hoskins, kariyeri boyunca başrol dışında oynamayı tercih etti.
2009 yılında yaptığı açıklamada, “Oyunculuk şovmenliktir, hatta daha ciddi bir iştir. Oyuncuların hepsi birer şovmendir. Aynı ciddi bir Bruce Forsyth gibi..” diye konuşan ve şimdiye kadar seksenden fazla filmde oynayan Hoskins söyle devam etti: “Bir gün evde otururken izlediğim filmin, oynadığım film olduğunu görünce şok olacağım.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Side denizinde mezar stelleri bulundu

SONRAKİ HABER

Ankara’da gürültüye rağmen ‘Caz Modern’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...