01 Ocak 2018 01:17

Kim Jong-un: ABD tamamen nükleer silahlarımızın menzilinde

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, ABD'nin tamamının nükleer silahlarının menzilinde olmasının savaşı önleyeceğini söyledi.

Paylaş

Kuzey Kore Lideri Kim Jong- un, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD'nin tüm anakarasını vuracak kapasitede nükleer silah geliştirmiş olmasının ABD için caydırıcı bir güç olduğunu ve savaşı önleyeceğini ifade etti.

Reuters'ın haberine göre, Kim Jong-un, televizyon yayınında yaptığı yeni yıl konuşmasında "ABD'nin tamamı nükleer silahlarımızın menzilindedir ve nükleer buton daima masamın üzerinde. Bu bir tehdit değil, gerçek." ifadelerini kullandı. Bu yıl da nükleer savaş başlıkları ve füzeler üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini kaydeden Kim Jong-un, bu silahların ancak güvenlik tehdidi söz konusu olduğunda kullanılacağını belirtti.

Kim Jong-un ayrıca Kore yarımadasında askeri gerginliği azaltmanın ve Güney Kore ile bağları iyileştirmenin zorunlu olduğunu söylerken diyalog yolunun açık olduğunu da ekledi.

Şubat ayında Güney Kore'nin Gangwon ilinin Pyeongchang ilçesinde gerçekleşecek olan Kış Olimpiyat Oyunları'na dair de açıklamalarda bulunan Kim Jong-un, "Kuzey Kore'nin Kış Oyunları'na katılımı, halkın birliğini göstermek için iyi bir fırsat olacak ve biz Oyunların başarılı olmasını istiyoruz." dedi. İki Kore'den de yetkililerin bu ihtimali tartışmak için bir araya gelebileceklerini söyleyen Kuzey Kore Lideri, Oyunlara bir delegasyon göndermeyi değerlendirebileceğini kaydetti.

Güney Koreli Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise Kuzey Kore'nin Olimpiyat Oyunlarına katılımının güvenliği sağlama alacağını söyledi. Moon Jae-in ayrıca Kuzey Kore ve ABD'nin savaş tatbikatlarının ertelenmesini önerdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kosta Rika'da 'hafif uçak' kazası: 12 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

BTK Başkanından Whatsapp'a ilişkin açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...