31 Aralık 2017 23:36

Elazığ'da öğrenciler ulaşım sorununa çözüm istiyorlar

Elazığ merkezden 13 km uzaklığa taşınan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin, ulaşım mağduriyetlerine yetkililer çözüm bulmuyor.

Paylaş

Hamza KIŞ
Elazığ

Fırat Üniversitesi’ne bağlı İletişim Fakültesi’nin Elazığ merkezine 13 km uzaklığa taşınmasının, ulaşımda sıkıntı yaşayan öğrencileri mağdur etmesine rağmen yetkililer sorunu çözmüyor. 

İletişim Fakültesi 2015 yılında Elazığ merkezinden 13 km uzaklığa taşındı. Taşındığı günden bu yana otobüs seferlerinin azlığı öğrencilere sıkıntı yaşatıyor. Öğrenciler çözüm bulunmasına ilişkin belediyeyle beyaz masa üzerinden sözlü iletişim kurma, dilekçe yazma ya da çeşitli protestolarla elle tutulabilir sonuçlar almaya çalışsa da çözüm bulunabilmiş değil.  

Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde okuyan Yakup, “Otobüslerin geç gelmesinden dolayı sürekli derse geç kalma ile yüz yüzeyiz. Sırf bu yüzden kimi derslerden devamsızlık nedeniyle kalıyoruz. Sorunu hocalarımızla paylaştığımızda yarım saat erken gelseydiniz gibi çözümden çok mevcut duruma ayak uydurmamıza yönelik cevaplar alıyoruz” dedi. Gazetecilik bölümünde okuyan Zülfü Candan ise, “Belediyeye dilekçe verdiğim görevli bana, bu ‘dilekçenin bir şey çözeceğini sanmıyorum’ dedi. Çok sinirlendim ama yapacak bir şey yoktu. O zamandan beridir ben de artık ayak uydurmaya çalışıyorum fakat hiç kolay olmuyor.” dedi. 

Başka bir Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Berivan Caymaz da “Otobüsler geç geliyor ama tek sorun bu değil. Aynı zamanda otobüs sayısı da az. Astım hastası olan sınıf arkadaşım geçen gün otobüsün kalabalığı yüzünden nefes alamadığı için yarı yolda indi. İkinci öğretim olduğumuz için bazen geç çıkıyoruz. Eğer otobüsü kaçırırsak ya da otobüs dolar da otobüse sığmazsak otostop çekmek zorundayız. Burada bize bir şey olsa kimsenin haberi olmayacak.” dedi. 

Bu duruma ilişkin aradığımız beyaz masadan ise diğer öğrencilere verilen cevaplara benzer  “Çözüm aşamasında, görevlilerimiz ilgileniyor.” yanıtını aldık. 

ÖNCEKİ HABER

İşçinin insanca yaşama umudu yeni yıla kaldı

SONRAKİ HABER

Taksim'de korkutan yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...