31 Aralık 2017 19:37

Yıldırım: Kim itiraz ediyorsa darbecilerden farkı yoktur

Başbakan Binali Yıldırım, AKP İl Başkanlığı Kongresi için geldiği kentte salon önündeki topluluğa seslendi.

Paylaş

AKP İl Başkanlığı Kongresi için sabah saatlerinde havayolunu kullanarak kente gelen Başbakan Binali Yıldırım'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekili eşlik etti. Kongrenin gerçekleştiği Burdur Spor Lisesi Hüsnü Bayer Spor Salonu'na gelen Yıldırım, salon önündeki topluluğa seslendi. 

Sözlerine Burdurlu vatandaşlara ilgilerinden ötürü teşekkür ederek başlayan Binali Yıldırım, 15 Temmuz 2016'yı hatırlatarak her Burdurlunun o gece bir kahraman olduğunu ifade etti. Yeni bir seneye girileceğini de kaydeden Yıldırım, "Bu vesileyle 2018'in ülkemize, milletimize ve insanlığa barış, huzur, kardeşlik getirmesini cenabı Mevla'mdan diliyorum" dedi.

'ALMANLAR TÜRKİYE'YE AKIN AKIN GELDİ'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'daki "Türkiye'ye gelmeyin, güvenli değil" uyarısına ilişkin Yıldırım "Bırakın bir siyasi parti genel başkanını, bir Türk vatandaşı memleketini yabancılara şikayet eder mi? Yakışır mı?" dedi ve Alman vatandaşlarının Türkiye'ye akın akın geldiğini iddia etti. 

Yıldırım, Suriye'deki iç savaşa dair şu ifadeleri kullandı: 

“Suriye'de devam eden 7 yılı bulan iç savaş, karışıklığı sona erdirmek için Rusya ve İran'la inisiyatif aldık ve çatışmazlığı önemli ölçüde sağladık. Bundan sonra kalıcı barışı sağlamak hedefimiz. 3.6 milyon kardeşimize bağrımızı, soframızı açtık. Türkiye kendine yakışanı yaptı ama ana muhalefet bunu da ihmal etti. Bizim geleneğimizde darda, zorda olana yardım etmek var. Efendim 'Bunlara ne kadar para harcıyorsunuz, ben gelirsem bunların hepsini geri göndereceğim' dedi. Zaten gelemeyeceğin için konuştukların boş. Konuş dur ne olacak."

Muhalefete saldırılarda ceza muafiyetini öngören KHK maddesini ise Yıldırım şöyle savundu: 

Neymiş efendim biz düzenleme yapmışız vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık? Darbeye karşı alçakların karşısında hayatını ortaya koyan insanlara 'Siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz?' mi diyecektik. Açık bir şey söylüyorum, Burdurluların güzel bir lafı var; 'Güttüğü 3 keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti.' Bu Kılıçdaroğlu'nunki de tam buna benziyor. Neymiş efendim; 'Darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız?' Ne var bunda? Yani bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı, memlekete sahip çıkmasın mı? Darbe başarılı olsaydı, onu mu istiyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu şunu iyi örnek al, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Türkiye'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmak, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoruyla ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. 

KHK MADDESİNE İTİRAZ EDENLERİ 'DARBECİ' İLAN ETTİ

Binali Yıldırım ilgili maddeye dair konuşmalarına ise bu maddeye itiraz edenleri de 'darbeci' ilan ederek devam etti. "O darbecilerin üzerine giden, tankların üstüne çıkan, darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkarttık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur. Bu kadar açık söylüyorum. Onun için bu mesele çok açık ve seçiktir. Hiç kimse sağa sola çekmesin." ifadelerini kullanan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: Neymiş efendim? 'Hükümet sivillere koruma getirmiş. Bu, günün birinde kötüye kullanılırmış'. Ne diyor? 'Darbeye karşı duranlara, niye koruma getirdiniz?'. Kim diyor? Ana muhalefet partisi başkanı diyor. Sen sıcak evde otururken bu millet, meydanlardaydı ey Kemal Bey; kendine gel, kendine gel. 

Konuşmasında muhalefete yüklenmeyi sürdüren Binali Yıldırım "Bu ülkede iktidar alternatifi olan ana muhalefet partisi, bu kafayla giderse sittin sene iktidar yüzü göremez. Ondan sonra da milletten destek bekleyeceksin, avucunu yalarsın." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Isparta'nın Eğirdir ilçesinin merkezindeki Dağ Komando Okulu’na geldi. Buradaki ziyaretin ardından Yıldırım, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Yasal protestolara alan açılmalı

SONRAKİ HABER

Balıkesir'in Erdek ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...