31 Aralık 2017 18:39

Kemal Kılıçdaroğlu'dan yeni yıl mesajı: Adalet mümkündür

Yayınladığı yeni yıl mesajında tutuklu gazeteci ve vekiller ile işsizliğe dikkat çeken Kılıçdaroğlu: Demokratik parlamenter sistemi yeniden kuracağız.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni yıl mesajı yayınladı. Mesajında tutuklu vekil ve gazeteciler ile işsizliğe dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "demokratik parlamenter sistemi yeniden kuracağız." dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yayınladığı yeni yıl mesajında 2018'i tüm gazeteciler için bir umut yılı kılacaklarına dair söz vererek "2018'in ülkemize, bölgemize ve tüm insanlığa demokrasi, adalet ve huzur getireceğine duyduğum inançla, bütün yurttaşlarımıza mutluluk ve sağlık diliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasına şöyle devam etti: 

"Bir kez daha bilinmesini isterim ki ülkemizin tüm çocuklarının ayrımcılığa uğramaksızın, özgür bireyler olarak huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye mümkündür. 'Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen' kurmak mümkündür.

'ADALET MÜMKÜNDÜR'

"İşsizliği yenmek mümkündür, sevgisizliği ortadan kaldırmak mümkündür. Başta FETÖ, PKK ve IŞİD olmak üzere tüm terör örgütlerini, akılcı politikalarla yok etmek mümkündür. Barışçıl, tutarlı bir dış politika mümkündür. Mahkemede, devlette, seçimde, geçimde, inançta, eğitimde, yaşamda, medyada adalet mümkündür.

'DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN KURACAĞIZ'

"Mühürsüz seçim yoluyla milletimizin 'Hayır' iradesi yok sayılarak, gayrimeşru bir anayasa oluşmuşsa da, sorunlarından arındırılmış demokratik parlamenter sistemi, demokrasiye duyduğumuz bağlılığın itici gücüyle yeniden kuracağız.

"2018, yaşanan tüm acılara rağmen 'Adalet' arayışımızın toplumsal bir talep olarak kökleşmesini sağladığımız 2017'nin, umut dolu devamıdır. Attığımız tüm adımlara değmiştir. Bu vesileyle Enis Berberoğlu'nun Sevgili eşi Oya Berberoğlu'nun şahsında tüm tutuklu milletvekillerinin eşlerine, 2018 yılında hayat arkadaşlarına, çocuklarına, dostlarına özlemlerinin sona ereceğine duyduğum inancı iletiyorum.

"KHK mağdurlarının sembolü Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın, görevlerine dönüş talebiyle başlattıkları eylemlerinin, hepimizi mutlu kılacak bir sonuca ulaşması için gösterdiğimiz çabanın 2018 yılında da kararlılıkla süreceğini vurguluyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Arif Aslan hakkındaki 'yakalama' kararı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Yasal protestolara alan açılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...