31 Aralık 2017 17:00

Puigdemont'tan İspanya Merkezi Hükümetine müzakere çağrısı

Katalan Lider Puigdemont, İspanya merkezi hükümetine siyasi müzakerelere başlaması çağrısında bulundu.

Paylaş

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya merkezi hükümetine meşru seçim sonuçlarını tanıma ve siyasi müzakerelere başlama çağrısında bulundu.

"İSPANYA MERKEZİ HÜKÜMETİ SEÇİM SONUÇLARINI KABUL ETMELİ"

21 Aralık'ta gerçekleştirilen seçim sonrası Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından görevden alınan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan Katalan Lider Puigdemont, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. T24'ün haberine göre, Katalonya'da "21 Aralık'ta gerçekleştirilen meşru seçim sonuçlarını İspanya merkezi hükümetinin kabul etmesi gerektiğini" belirten Puigdemont, "Başkan olarak, İspanya hükümeti ve destekçilerinin Katalanların ellerinden izinsiz biçimde aldıkları her şeyi iade etmelerini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Katalonya'nın halen meşru lideri olduğunu söyleyen Puigdemont, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'a krizin çözümüne yönelik siyasi müzakerelere başlaması için çağrıda bulundu. 

Seçimde herkesin kendini ifade edebildiği değerlendirmesinde bulunan Puigdemont "Rajoy, sonuçları kabul etmek için ne bekliyor?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Merkezi yönetim, 27 Ekim'deki tek taraflı bağımsızlık ilanı sonrası anayasanın 155. maddesini işleterek yerel parlamento ile hükümeti feshetmiş, 21 Aralık'ta seçime gidilmesini kararlaştırmış ve bölgeyi geçici olarak doğrudan yönetmeye başlamıştı.

Bağımsızlık yanlısı partiler oy oranı bakımından yüzde 50'yi bulamasalar bile seçim sistemi nedeniyle 21 Aralık'ta parlamentoda hükümet kurma çoğunluğuna ulaşmışlardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tezcan, Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi

SONRAKİ HABER

Ankara'da Kızılay Meydanı trafiğe kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...