10 Ağustos 2012 10:40

TGC, Bolu Gündem gazetesi çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı

Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale getirildiğine dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bolu Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Süha Alparslan’a ve Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Topçu’ya yönelik saldırıyı kınadı.Türkiye Gazeteci

TGC, Bolu Gündem gazetesi  çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulunun açıklaması şöyle: “Mehmet Süha Alparslan ve Ayşegül Topçu, Bolu Gündem gazetesinde yaptıkları baz istasyonu haberi nedeniyle, 3 Ağustosta üç kişinin saldırısına uğradı. Muşta, sopa ve bıçak kullanan saldırganların serbest bırakıldıklarını ve meslektaşlarımıza yönelik tehditlerin ise hâlâ sürdüğünü öğrendik.
Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu aleyhine olan haksızlıkları, yolsuzlukları haber yapmak gazetecilerin en önemli işlevidir. Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz, yetkilileri göreve davet ediyoruz.  Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Güneş kremleri yüzde 100 korumuyor

SONRAKİ HABER

Toplumsal Tarih dergisi ağustos sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...