31 Aralık 2017 23:16

Gösterişli yılbaşı yemeği öğrencilerin sorunlarını çözmüyor

ODTÜ’de Rektörlüğün “adım ODTÜ” projesi kapsamında toplanan bağışlar okulun öncelikli ihtiyacı yerine şaşaalı yılbaşı etkinliği için harcandı.

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

ODTÜ’de geçtiğimiz günlerde Rektörlük tarafından başlatılan “adım ODTÜ” projesi kapsamında toplanan bağışlarla şaşaalı bir yılbaşı yemeği düzenlendi. Üniversite yönetiminin öğrencilerle yapacağı forumun hemen öncesinde gerçekleşen yemekte, öğrencilere çekilişle çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Yemek ve çekiliş öğrencilerin büyük kısmı tarafından ilgiyle karşılansa da forumun hemen öncesinde gerçekleşmesi ve üniversitenin birçok ihtiyacı varken bağışların bu gösterişli yemeğe harcanması öğrenciler arasında tartışma yarattı.

ODTÜ’de kadın yurtlarında kalan öğrenciler, uzun süredir ısınma ve sıcak su problemi yaşıyor. İlk olarak yaz aylarında başlayan problemler, dönemin bitmek üzere olduğu aralık ayının son günlerinde hâlâ çözülmüş değil. Gün içerisinde aniden sıcak suyun kesilmesi ve uzun süre gelmemesi ile yurtlarda bulunan çalışma salonlarının ısıtılmaması sorunları, final döneminin yaklaştığı şu günlerde öğrencileri oldukça zor durumda bırakıyor.

SOĞUK SUYLA DUŞ ALMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Yaşadıkları sorunlarla ilgili görüştüğümüz yurt öğrencilerinden Betül, dönem boyunca sıcak su ile ilgili birçok problem yaşadıklarını söylüyor. Başta Isı-Su İşletme Müdürlüğüne ulaşmaya çalıştığını ancak sonuç alamayınca üniversitenin şikayet sayfasına mail attığını anlatan Betül, mail sonucu yurt müdürü tarafından çağrıldığını ve iddiasını ispat etmesi için sıcak suyun kesildiği tarihleri söylemesinin istendiğini dile getiriyor. Betül, tarihleri belirtemedikleri için herhangi bir işlemin yapılmadığını ve kayıtlarda yalnızca geçmişte yaşanmış iki kesintinin kaydının bulunduğunu ifade ediyor. “Ben bu tarihleri tutmanın bir öğrencinin görevi olmadığını düşünüyorum” diyen Betül, yurt yönetiminin tavrına tepkili. Betül, Ankara gibi soğuk bir şehirde soğuk suyla duş alıp dışarı çıkmak ya da duş alamamak arasında tercih yapmalarının beklendiğini söyleyerek sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

SOĞUKTAN DERS ÇALIŞAMIYORLAR

Kadın yurtlarından birinde, 7. yurtta ise çalışma salonu ısıtılmıyor. Yaklaşık 3 haftadır bozuk olan klimanın tamir edilmemesi nedeniyle yüzlerce öğrenci 30-40 kişilik tek bir çalışma salonunu kullanmak zorunda bırakılıyor. Yurt danışması tarafından yapılan açıklamaya göre yıl sonu bütçelerinin kapatılması sebebiyle sorun halledilemiyor. Final dönemlerinde kütüphanede yer bulamayan öğrencilerin ders çalışmak için kullandığı çalışma salonunun finaller başlamadan ısıtılabilmesi için geçtiğimiz günlerde öğrenciler tarafından, rektörlük ve genel sekreterliğe mail atma kampanyası başlatıldı. 7. yurt öğrencisi olan Ezgi, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini söylüyor. Yurtta yaklaşık 300 kişinin kaldığını ve 30-40 kişi kapasiteli çalışma salonunun kimsenin ihtiyacını karşılamadığını belirten Ezgi, ısıtılmayan çalışma salonunda çalışırken soğuktan dikkatlerini toplayamadıklarını dile getiriyor. Bir diğer 7. yurt öğrencisi olan Sıla ise “Bütçe yok” açıklamasına tepki gösteriyor. Rektörlüğün bağış toplayarak 5 bin kişilik, gösterişli bir yılbaşı yemeği düzenleyebildiğini söyleyen Sıla, “Rektörlük yılbaşı yemeği düzenlemek için para toplayabiliyor da ısınma problemini çözmek için toplayamıyor mu?​” diye soruyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf yine dinamitlendi

SONRAKİ HABER

Kanada'da üşüyen penguenler kapalı alanlara alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...