31 Aralık 2017 10:32

Türk-İş Başkanının asgari ücret açıklamasına tepki

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için 'Kabul edilebilir değil ama hayırlı olsun demekten başka bir şey yapamayız' demişti.

Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, “Asgari ücret kabul edilebilir değil ama hayırlı olsun demekten başka bir şey yapamayız” sözleri işçileri öfkelendirdi. Sosyal medyada Atalay’ın bu sözlerine tepki gösteren işçiler Atalay’a, “İşçiyi sevmiyorsanız, evinize gidin, torunlarınızı sevin” diye seslendi. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işçileri temsil eden Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin açıklamasının ardından, “Asgari ücret kabul edilebilir değil ama hayırlı olsun demekten başka bir şey yapamayız” demişti. Atalay’ın bu açıklaması büyük tepki toplarken, sosyal medyada dolaşıma giren bir caps (resme yazılan not) ile işçiler Atalay’a yanıt verdi. Bu capste, Atalay’ın sözlerine yer verildikten sonra, “Yapabilirsiniz. İşçiyi sevmiyorsanız, evinize gidin, torunlarınızı sevin” denildi.

TÜRK-İŞ’TE ATALAY’A TEPKİ

Taşeron işçilere kadro verilmesinde KİT’lerin kapsam dışı bırakılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümet yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yapmış ve KİT’lerin de kapsama alınacağı mesajını vermişti. Atalay’ın bu açıklaması KİT’lerdeki taşeron işçiler arasında büyük bir beklenti yaratırken, Atalay Başbakan ile yaptıkları görüşmenin ardından tam aksi yönde bir açıklama yapmış, KİT’lerin de kadro kapsamına alınması için yaptıkları girişimlerden sonuç alamadıklarını ifade etmişti. 

Böylece Ergün Atalay’ın başkanı olduğu Demiryol-İş Sendikası’na üye TCDD’deki taşeron işçilerin yanı sıra çok sayıda KİT ve özel bütçeli kuruluşta çalışan işçilerin beklentileri de boşa düştü. Atalay’ın “KİT sorununu çözeceğiz” mesajına rağmen bu konuda başarı sağlayamamasının hem Türk-İş hem de Atalay’ın başkanı olduğu Demiryol-İş Sendikası’nda Atalay’a yönelik ciddi bir tepkiye yol açtığı ifade ediliyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te köpekli havai fişek protestosu

SONRAKİ HABER

Gaziantepspor'da 'kulübü kapatma' kararı alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa