31 Aralık 2017 09:31

Sezgin Tanrıkulu'nun cezaevi ziyaretine engel

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, cezaevleri ziyaretlerini Adalet Bakanlığı'nın başvurularına yanıt vermemesi sebebiyle gerçekleştiremeyeceğini açıkladı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her yeni yılın ilk gününde hapishanelerdeki politikacı ve gazetecilere yaptığı ziyaretleri bu sene gerçekleştiremeyeceğini açıkladı. Adalet Bakanlığı'nın bir süredir mahkumları ziyaret etmeye yönelik başvurularının hiçbirine yanıt vermediğini ifade eden Tanrıkulu, “Bir milletvekili olarak en tabii hakkım olan cezaevi ziyaretlerini gerçekleştirmem Adalet Bakanlığı tarafından engelleniyor”dedi. Tanrıkulu, milletvekilinin ziyaretinden bile korkan, kaçan bir adalet mekanizması bulunduğunu ve Türkiye tarihinin en kötü yargı ve yönetim döneminin yaşandığını söyledi. İnsan hakları ihlallerinin ülke genelinde sistematikleştiği bir atmosferde yeni yıla girildiğini dile getiren Tanrıkulu, darbe dönemleri dahil olmak üzere hiçbir dönemde onlarca milletvekili, yüzlerce gazeteci, binlerce siyasetçi, avukat, insan hakları savunucusu ve akademisyenin ayları ve hatta yılları aşan sürelerde hapiste tutulmadığını belirtti. Tanrıkulu, son iki yıl içerisinde ülkenin yarısının AKP’ye oy vermediği için düşman ilan edildiğini ve bugün gelinen noktada ise AKP’nin, kendi kurucularını, halen partide aktif olarak yer alan üyelerini ve en sembolik isimlerini bile düşman ilan etmeye başladığını söyledi. Yargının AKP’deki dar bir kliğin kişisel istek ve arzularının yürütücüsü haline geldiğini belirten Tanrıkulu, hakim ve savcıların bireysel olarak sergiledikleri yanlı tutumun yanı sıra Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay gibi köklü cumhuriyet kurumlarının da hazin bir durumun içerisine düşürüldüğünü dile getirdi. 

'YENİ BİR MÜCADELE YILINA GİRİŞ YAPACAĞIZ’

Tanrıkulu, temel insan haklarını, demokrasiyi, özgürlük ve eşitliği savunanlar açısından 2018’in yeni bir mücadele yılı olduğunu belirterek “AKP iktidarı 2018’in ilk gününe eski çürümüşlüğün devamı olarak uyanırken, bizler yeni bir demokrasi mücadelesi yılına giriş yapacağız!” dedi. Cezaevindeki milletvekilleri, politikacılar, gazeteciler, insan hakları savunucuları, avukatlar, akademisyenler ve tüm masum vatandaşların yeni yılını kutlayan Tanrıkulu, “2018 adaletin “amasız” tecelli ettiği,adaletin yerini bulduğu yıl olsun! Umudumuzu ve direncimizi kaybetmediğimiz sürece önümüzde çok daha güzel yeni yıllar olacağına kimsenin kuşkusu olmasın!” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ VE GAZETECİLER YENİ YILA İÇERİDE GİRECEK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski eş genel başkan Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP milletvekili ve CHP İstanbul Miletvekili Enis Berberoğlu yeni yıla cezaevinde girecek. Yine HDP'nin birçok il ve ilçe yöneticisi cezaevinde. Öte yandan 145 gazeteci ve medya çalışanı da 2018 yılına cezaevinde girecekler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD ordusu trans bireyleri yeniden kabul edecek

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da 4.6 şiddetinde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...