30 Aralık 2017 17:29

Eskişehir'de yaşayan gençler termik santral istemiyor

Eskişehir'de gençler, Alpu Ovası'na yapılacak olan termik santrali istemediklerini belirterek bir basın açıklaması yaptı: Eskişehir hepimizin

Paylaş

Eskişehir'de gençler, kentin en verimli topraklarının bulunduğu Alpu Ovası'na yapılacak olan termik santral projesini yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Eskişehir'de yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı tepkiler gittikçe büyüyor. Kentin havasının, suyunun ve çevresinin kirlenmesini istemeyen gençler; ''Eskişehir Hepimizin'' diyerek yılda 1 milyon 250 bin evin yaktığı kömürü yakacak olan termik santral projesinin sonlanmasını istiyor.

'KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ!'

Çevre hakkımız elimizden alınamaz diyen gençler Tepebaşı 19 Mayıs Gençlik Merkezinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Doğucan Yılmaz "Eskişehir'de yaşayan gençler olarak havamızı kirletecek olan bu kömürlü termik santrali istemiyoruz. Dünyanın her yerinde kömürlü termik santral kurulan bölgelerde çok ciddi sağlık sorunları yaşanmıştır. Biz, Eskişehir halkının kanser olmasını istemiyoruz. Gelecek nesillere sağlıklı ve güzel bir çevre miras bırakmak istiyoruz. Eskişehir ve çevresinin doğal güzelliklerinin bozulmasına, sağlığımızla oynanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

'SAĞLIKSIZ BİR ŞEHİRDE OKUMAK İSTEMİYORUZ!'

Kentin öğrenci kenti olduğunu hatırlaran ve sağlık sorunlarının ortaya çıkmasıyla birlikte öğrencilerin şehre gelmek istemeyeceğini belirten Yılmaz "Sizlere soruyoruz; kim çocuğunu kömürlü termik santral olan bir şehirde okutmak ister? Hangi öğrenci kömürlü termik santral olan bir şehirde yaşamak ister? Üniversite eğitimi için her yıl binlerce öğrenci Eskişehir'e geliyor. Kömürlü termik santral kurulursa şehrimize gelecek öğrenci sayısı her yıl giderek azalır, bu durum şehirdeki ekonomik yapıya da zarar verir" dedi.

'BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN HAYKIRACAĞIZ!'

Sözlerine şehirdeki gençlere mücadele çağrısı yaparak devam eden Yılmaz "Bu nedenlerle Eskişehir'de yaşayan genç arkadaşlarımızı ve üniversitelerimizdeki eğitimcileri artık seslerini duyurmaya davet ediyoruz. Yapılması düşünülen kömürlü termik santral için bugün sesimizi duyurmazsak ne zaman duyuracağız? Hepimiz için çok büyük bir tehlike olarak karşımızda duran kömürlü santral konusunda Eskişehir Halkını duyarlı olmaya davet ediyoruz'' diyerek sözlerini sonlandırdı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp yakınları: Yeni yıldan dileğimiz kayıplarımızı bulmak

SONRAKİ HABER

Öğrenci yurdunun bahçesine vaşak girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...