10 Ağustos 2012 08:48

TSK: Hükümeti yanlış bilgilendirmedik

Genelkurmay Başkanlığı, 2012 YAŞ kararlarıyla Diyarbakır İkinci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar'ın, 34 yurttaşın hayatını kaybettiği Uludere olayı nedeniyle emekli edildiği ve Taraf gazetesinde çıkan Genelkurmay Başkanlığı tarafından hükümete yanlış bilgi verildiği iddialarını  yaptığı açıklamalarla yalanladı.Gen

TSK: Hükümeti yanlış bilgilendirmedik
Paylaş

Genel Kurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamalarda şunlar ifade edildi:

1.   Birkaç gündür bazı basın yayın organlarında, 2’nci Hava Kuvveti Komutanı’nın emekliye ayrılmasını çeşitli olaylarla ilişkilendirme gayretleri görülmektedir. 2.   926 Sayılı Askerî Personel Kanununa göre; Hava Kuvvetleri Komutanlığının Orgeneral kontenjanı iki kişidir. Bu yıl, kontenjanın dolu olması nedeniyle, Hava Kuvvetleri Komutanlığında Orgeneral terfisi olmamıştır. 3.   2012 yılı YAŞ Toplantısında, TSK’daki uzatma kontenjanları belirlenmiş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında bir Korgeneralin görev süresinin uzatılması, bir Korgeneralin kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılması kararlaştırılmıştır. 4.   Alınan bu karar doğrultusunda, rütbe bekleme süresini tamamlayan iki hava Korgeneralinin değerlendirilmesi yapılmış ve 2’nci Hava Kuvveti Komutanı kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılmıştır. 5.   Emeklilik işleminin basında yer alan olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Ayrıca ’Taraf gazetesinde, Genelkurmay Başkanlığı'nın hükümete yanlış bilgi verdiği yönünde bir haber yer almıştır. Genelkurmay Başkanlığı her konuda hükümetimizi ve kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirmektedir. Haber, tamamen spekülatif mahiyet taşımaktadır.’ denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye ABD’nin pis işlerini yapan bir merkeze dönüştü’

SONRAKİ HABER

24 yılda 561 çocuktan 181'i AKP döneminde katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...